Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Tweede rondleiding VVV

22-07-2015

Veel belangstelling voor rondleiding in en rond Heilig Hart

Er waren gisteravond, tijdens de tweede rondleiding in en rond de Heilig Hart een kleine twintig belangstellenden om het verhaal van de gids van de VVV en de pastoor te horen!

Het betrof de tweede keer in een serie van drie waarin de voormalige Heilig Hartkerk werd aangedaan voor een rondleiding door Breukelen. De eerste keer was woensdag 8 juli en de laatste keer is donderdagavond 20 augustus a.s.(aanvang 19.00 uur).


Ook vorig jaar was er in dezelfde serie rondleidingen in de zomerperiode veel belangstelling voor dit gebouw dat begin januari van dit jaar aan de eredienst werd onttrokken. Gedurende een klein uurtje werd uitgebreid stilgestaan bij de historie en het mooie interieur van de voormalige kerk met dit verschil dat een aantal 'stukken' zich inmiddels in de Sint Petrusbasiliek bevinden. 
Het geheel werd gecompleteerd met leuke anekdotes uit het rijke verleden. En natuurlijk werd er door deze en gene geïnformeerd naar de herbestemming van deze voormalige kerk maar daarvoor is het nog te vroeg om iets wezenlijks te kunnen mededelen. 

Al met al een mooie avond!


Voormalige Heilig Hartkerk in Breukelen