Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Sfeervolle viering en zegening

08-11-2015

Willibrorduskapel trekt veel volk...

Traditioneel vindt op of rond 7 november in de Willibrorduskapel op Luissel de kinderzegening plaats. Ook dit jaar was dit weer het geval. Veel jonge en oudere mensen waren op deze korte gebedsdienst afgekomen.

Na een openingslied werd er een spannend verhaal voorgelezen over Tom die niet meer naar school wilde gaan omdat hij veel moeite had met rekenen. Uiteindelijk kwam met de hulp van zijn vader en de meester alles op zijn pootjes terecht. 
Zo ook met de andere Tom, beter bekend als de ongelovige Thomas die hevig teleurgesteld was na de dood van Jezus. Hij kwam pas weer tot geloof, ondanks de verwoede pogingen van zijn vrienden die vertelden dat Jezus leefde, nadat Jezus hem zelf bij de hand had genomen. 

Ook in ons eigen leven zijn er soms van die situaties waardoor we teleurgesteld zijn. Jezus neemt ons dan heel graag bij de hand om de levensvreugde weer terug te krijgen...

Na een aantal korte gebeden werden de grote en kleine kinderen een voor een gezegend en mochten ze een kaars ontsteken in de kapel. Daarna werd het Willibrorduslied uit volle borst meegezongen....

De Luisselse koek ging er tot slot bij groot en klein goed in om daarna gesterkt en wel naar huis of elders te gaan..Een mooie middag zat er weer op!


De kaarsjes branden