Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Communicanten bereiden zich voor

15-01-2016

De eerste catechese

Tijdens de eerste bijeenkomsten stelden de eerste communicanten zich aan ons voor maar ze vertelden ook iets over hun hobby's en lievelingskleur.

Na een voorstelrondje waar ook de begeleidende mama's en papa's alsook de pastoor aan deelnamen werd het spel 'Amerikaans liften' gedaan. Je klapt op je knieën en daarna in je handen en met een liftgebaar naar links zeg je je eigen naam en daarna met een liftgebaar naar rechts de naam van diegene die verder gaat. Een leuk spel dat je de mogelijkheid geeft om elkaars namen beter te leren kennen. 

Daarna hebben we met elkaar geprobeerd om te ontdekken wat bidden is. We hebben het kruisteken en het Onze Vader (na een korte uitleg) geoefend en we zijn er achter gekomen wat het woordje 'Amen' betekent. 

Na dit alles was het tijd om het eigen cadeautje te knutselen voor de Presentatieviering en om te bedenken waarom je het leven zo leuk vindt. En dan, na de ranja en koek, spelen in de tuin van de pastorie... Heel erg fijn want de tuin is supergroot....! 

Tenslotte zijn we samen de gebedskubus uit het werkboek gaan inkleuren zodat deze thuis kan worden uitgeknipt. En als deze dan op tafel wordt gezet kan er bij iedere gelegenheid voortaan een passend gebedje worden gebeden...

Na de laatste mededelingen over de Presentatieviering was het al weer afgelopen. De middag was voorbij gevlogen. Moe, voldaan en met een snoepje in de mond gingen de kinderen naar huis toe maar niet voordat ze massaal 'Tot zondag' geroepen hadden naar de pastoor.


Kleuren in het werkboek....