Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Feest in de Kerk

23-01-2016

Feesten!

Vandaag hebben we met de kinderen van 'Kom en zie' aandacht besteed aan de kerkelijke feesten. Maar nadat we gebeden hadden om zegen over de middag, hebben we eerst gezongen voor Raff die zijn verjaardag vierde... Driemaal hoera...!!!

Samen zijn we op zoek gegaan naar de (minder) bekende feesten die de Kerk ieder jaar viert. En we hebben ook ontdekt dat het kerkelijk jaar niet gelijk loopt met een kalenderjaar. Het kerkelijk jaar begint namelijk met de Advent... dat is einde november en het kalenderjaar op 1 januari. En bij de verschillende periodes en (hoog) feesten horen ook verschillende kleuren: wit, rood, groen en paars en soms goud en blauw bij Maria...
Toen alles was uitgelegd zijn we samen een draaischijf gaan maken voor het kerkelijk en het kalenderjaar. We hebben ze met een pinnetje met elkaar verbonden en zo kunnen we nu zien in welke maanden er kerkelijke feesten plaatsvinden.

Tot slot hebben we nog een spannend spelletje gedaan om daarna af te sluiten met een kort gebedje door een van de kinderen. De volgende bijeenkomst van 'Kom en zie' is op zaterdag 13 februari. Een fijne Carnaval voor jullie allemaal!!


Er is feest...