Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Restauratie carillon beter in beeld

02-10-2016

De restauratie van het carillon van de Sint-Petrusbasiliek komt steeds dichterbij

Op vrijdag 30 september jl. was er een tweede vergadering van de Werkgroep Restauratie Carillon (WRC). Deze werkgroep heeft tot taak het carillon van de Sint-Petruskerk in de komende tijd te restaureren. In de gehouden vergadering werden spijkers met koppen geslagen. De restauratie komt weer een stap dichterbij.

De werkgroep bestaat nu uit 4 personen en wordt nog met enkele aangevuld. De beoogde personen worden de komende weken benaderd. Dan is de werkgroep compleet en gaat ze verder aan de slag. Deze werkgroep leidt, coördineert en regelt alle werkzaamheden en taken rondom en in verband met de restauratie van het carillon...

Er is kennis genomen van een uitstekende rapportage van de heer Abbenes. Deze orgel- en vooral carillondeskundige is gevraagd het hele restauratieproject te beschrijven, in beeld te brengen en aan te geven wat er allemaal moet gaan gebeuren. Hij is hierin uitstekend geslaagd en de werkgroep gaat met hem in zee. Op vrijdag 7 oktober a.s. worden er verdere afspraken met hem gemaakt.

Intussen is de balans opgemaakt van de begrote inkomsten en uitgaven. Naar aanleiding hiervan worden definitieve stappen gezet om extra gelden te werven bij bedrijven en fondsen. Hiermee hoopt de werkgroep de ontbrekende geldmiddelen in te zamelen.

Nadat er een bespreking is geweest met de heer Abbenes komt er zo snel mogelijk een volgende vergadering. Daarna kunnen er echt spijkers met kopen worden geslagen en kan de werkgroep en enkele tientallen vrijwilligers die in de startblokken staan, concreet aan de gang.


Het carillon van de Sint-Petrusbasiliek