Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

De nieuwe start...

13-10-2016

Het nieuwe Onze Vader

De kinderclub 'Kom en zie' kwam vandaag voor de eerste keer volgens een nieuwe opzet bij elkaar. Niet alleen een ander moment: donderdag in plaats van zaterdagmiddag maar ook met andere elementen.

Na een kort speelkwartiertje kreeg ieder kind de gelegenheid om iets moois of vervelends te vertellen over de afgelopen week. Daarna stonden we samen wat langer stil bij het gebed dat Jezus aan zijn vrienden, de apostelen, maar ook aan ons heeft gegeven om te bidden tot zijn en onze Vader... Hoe is het zo gekomen en wat betekenen de woorden. Dit alles gaf een mooie aanleiding om met behulp van gebedskaarten de verschillen te zoeken tussen het oude en nieuwe Onze Vader dat eind november gebruikt zal gaan worden. Er zijn drie verschillen:
* schulden in plaats van schuld;
* vergeven aan onze schuldenaren in plaats van zoals ook wij aan anderen vergeven;
* en leid ons niet in beproeving in plaats van bekoring...

In het tweede gedeelte van de middag kon er weer uitgebreid geknutseld worden. Dit maal met wat oude panty's en een beker met potgrond en zaadjes van de tuinkers om een gezichtje te maken waar dan binnen vier dagen allerlei groene stengeltjes van de tuinkers op zullen verschijnen...Alleen wat water geven en erg leuk om te doen en een uitdaging voor de kinderen...

Traditiegetrouw hebben we afgesloten met een persoonlijk dankgebed en het oude Onze Vader...Tot over twee weken!


Grappig figuurtje met haargroei....