Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Schapen en bokken...

23-02-2017

Wat je voor de minste hebt gedaan, heb je voor mij gedaan

Vanmiddag was het al weer de derde middag van 'Kom en zie', dit jaar. Nadat we gezongen hadden voor Raff die zijn 8e verjaardag had gevierd en we getrakteerd waren op lekkere chips, vertelde ieder kind wat hij of zij had beleefd in de afgelopen week. Goede cijfers, de schoolkeuze na groep 8 en over het herstel van haar griep door Petra... Zoals altijd volgde daarop een kort gebed, dit maal van ieder kind afzonderlijk.

De pastoor had een schaapje meegenomen en die vertelde het verhaal over de schapen en de bokken waarin Jezus spreekt over de mensen die het goede ten opzichte van de medemensen en welke dat niet hebben gedaan. Want zo zegt Hij: 'Wat je aan de minste van de mijnen hebt gedaan dat heb je aan Mij gedaan". 
Dat is met andere woorden de graadmeter of je Hem bent gevolgd of niet...
Na een klein gesprekje over deze les van Jezus zijn wij samen iets moois gaan knippen en plakken voor de oudere mensen in Boxtel die eenzaam en of alleen zijn. De mooiste kaarten en wensen zijn er gemaakt die de volgende keer aan deze mensen zullen overhandigd.... Een mooi begin van de 40 dagen tijd!

En toen was het alweer tijd om op te gaan ruimen, te bidden en met de ouders mee naar huis te gaan om te gaan smullen van een lekkere maaltijd! Houdoe en tot de volgende keer op 9 maart....


Raff en het schaapje...