Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Laatste nieuwtjes....

25-05-2017

Om en nabij de Heilig Hartkerk

Zoals ieder jaar vond er vanmiddag een korte gebedsviering plaats naast de kapel die toegewijd is aan Maria, koningin van de Vrede.... Pakweg 30 parochianen kwamen samen om te bidden, te luisteren en te zingen.

Gedurende de viering werden allen uitgenodigd om te leren luisteren zoals Maria om zodoende in alle eenvoud, dienstbaar te zijn aan de medemens en om uitdrukking te geven aan de eenheid in verscheidenheid binnen onze parochie.

Kort voor het einde van de viering had de pastoor nog verheugend nieuws te melden aangaande een aantal interieurstukken van de voormalige Heilig Hartkerk. Daarna volgde een gezellige samenzijn met koffie en of thee met een lekkere plak cake....

Het corpus op het houten kruis dat voorheen in de Mariakapel in de kerk stond, is te kwetsbaar om in weer en wind aan het kruis gehecht te blijven op de plek waar het kruis nu staat op het nabijgelegen kerkhof (bij de Engelse oorlogsgraven).

De grote kruisweg en het triomfkruis krijgen een definitieve bestemming in de kerk van een klooster van de zusters uit Veghel, in de Verenigde Staten. De twee biechtstoelen hebben een goede plek gekregen in de Heilig Hart van Jezuskathedraal in Rezekne in Letland. En de drie houten retabels van de altaren in onze voormalige Heilig Hartkerk krijgen een definitieve bestemming in de parochiekerk in Son, Loosbroek en Asten, in ons eigen bisdom.

Dit alles betekent dat voor het passeren van de verkoopakte op 1 juli a.s. of zoveel eerder, alle kerkelijke goederen en in overleg met het bisdom, een goede plek hebben gekregen in andere kerken binnen en buiten ons eigen bisdom. Namens het parochiebestuur dank aan al diegenen die zich hiervoor  met engelengeduld hebben ingezet. Merci...! En ook dank aan Moeder Maria die ons hierbij een handje heeft geholpen...


Maria, koningin van de Vrede, bid voor ons....