Sint Petrusbasiliek Boxtel

Hoogaltaar in Asten ingezegend

23-01-2018

Op zondag 28 januari wordt het Boxtelse hoogaltaar ingezegend

Op zondag 28 januari a.s. wordt het hoogaltaar van de voormalige H. Hartkerk van Boxtel in Asten ingezegend. Deze inzegening gebeurt tijdens een eucharistieviering door bisschop Mgr. Gerard de Korte. Deze plechtige Hoogmis begint om 11.00 en vindt plaats in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Op zondag 4 januari 2015, alweer ruim drie jaar geleden, is de H. Hartkerk in Boxtel gesloten: aan de eredienst onttrokken. Nagenoeg de hele inventaris en alle spullen hebben in de andere kerken van de Heilig Hartparochie, de kapellen in onze parochie en kerken ver daar buiten een mooie plek gekregen. Ook ging er het een en ander naar Letland. Resterende spullen en inventaris werden bij opbod onder de parochianen verkocht en kregen daarmee een prima thuis. En de geloofsgemeenschap van Boxtel een extra centje waar ze iets leuks mee konden en nog kunnen doen… Zie ook de fotoreportage van deze sluiting.

Heel anders ging het met het voormalige hoogaltaar van de voormalige H. Hartkerk. Dat was en is een pronkstuk met veel cultuurhistorische waarde. Dit was minder goed te plaatsen en daarvoor moest een mooie en vooral goede plek worden gevonden. Daarin zijn we geslaagd! Het bestuur van de H. Franciscusparochie in Asten bleek erg geïnteresseerd te zijn en vroeg of ze het altaar mochten herplaatsen in een van hun kerken, de H. Maria Presentatiekerk in Asten. Daarmee heeft het bestuur ingestemd: zij blij én wij blij…

In de afgelopen maanden is er door vrijwilligers van die parochie en kerk van Asten hard gewerkt om dit monumentale altaar in de voornoemde kerk te plaatsen. ‘En dat was nog een hele klus’, volgens Jan Coolen, bestuurslid van de parochie, ‘het kwam allemaal heel nauw en het kostte nogal wat tijd en moeite om alles zo goed mogelijk en niet beschadigd op de juiste plek te krijgen’. Maar het resultaat is er niet minder om, het is geïnstalleerd en het staat prachtig!

Op zondag 28 januari wordt het om 11.00 uur ingezegend door de bisschop die voorgaat in de viering. Medecelebrant is onze pastoor Jacques Grubben. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Een delegatie van Boxtel zal acte de présence geven. U bent natuurlijk ook van harte welkom in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Meer informatie:

Het hoogaltaar van de voormalige H. Hartkerk van Boxtel staat nu in Asten