Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Kiezen en keuzes maken

19-02-2018

Kiezen en keuzes maken: best lastig voor tieners…

Op vrijdag 2 februari jl. hebben wij weer een gezellige tieneravond gehad. Tijdens deze tieneravond hebben wij het gehad over het thema: ”kiezen en keuzes maken”. Aan het begin van de avond hebben we eerst een kennismakingsspel gedaan omdat twee tieners voor het eerst kwamen kijken.

Hierna hebben wij het thema ingeluid en moesten de tieners benoemen welke keuzes zij zoal op een dag maken. Toch nog best lastig als je er vanuit gaat dat je veel keuzes onbewust maakt. In deze waslijst aan keuzes, zijn voornamelijk de volgende punten benoemd, zoals;
  •  “Welke kleren trek ik aan”,
  •  “Wat wil ik voor ontbijt en wat doe ik op mijn boterham”,
  •  “Wat neem ik mee voor de lunch”,
  •  “Koop ik nu wel of niet iets lekkers in de kantine”.
En ga zo maar door. Het is een feit dat wij 220 keuzes maken van een product uit de supermarkt, tot deze op tafel staat.

Daarnaast is er ondertussen een tafel klaar gemaakt met scheerschuim. Dit om even gek te doen en iets wat met het thema te maken heeft. De tieners moesten namelijk een grote keuze noteren in het scheerschuim, wat ze op dat moment bezig hielden.

Tot slot hebben wij met zijn allen nog een filmpje gekeken over Jona en de vis. Hier komt duidelijk naar voren welke keuze Jona moest maken en wat hiervan de gevolgen zijn. Alle tieners hebben bij het naar huis gaan een stappenplan meegekregen over hoe om te gaan met belangrijke keuzes maken.

De volgende bijeenkomst van de Tienergroep is op 9 maart. We beginnen zoals altijd om 19.00 uur. We houden onze activiteiten in het Koetshuis in Boxtel. Tot dan!


Een grote keuze noteren in het scheerschuim