Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Vrijwilligers in de schijnwerpers

16-10-2016

Essche vrijwilligers in de schijnwerpers gezet waarvan een aantal in het bijzonder…

Op zondag 16 oktober was de jaarlijkse contactdag voor de vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Esch. Deze begon met een H. Mis in de eigen Sint-Willibrorduskerk en werd voortgezet in Dorpshuis ‘De Es’. Wel meer dan 80 vrijwilligers waren te gast en het was er bovenal gezellig! Speciaal was dit keer ook de uitreiking van de allereerste Heilig Hartspelden. Een onderscheiding voor veel jaren verdiensten voor de parochie en in het bijzonder voor de geloofsgemeenschap Esch. 

De H. Mis begon om 10.00 uur. ‘Bij wijze van uitzondering een eucharistieviering op de zondag’, aldus pastoor Jacques Grubben, ‘want normaal gesproken is deze op de zaterdagavond. Een avond waarvoor de meerderheid van de geloofsgemeenschap Esch zelf heeft gekozen’. De viering werd stemmig door het Parochieel Dameskoor verzorgd. Dit deed deze keer klaarblijkelijk extra zijn best deed. Het was een fijne viering in een in een letterlijk in de zon gezette kerk. 

Na de H. Mis werden de beelden bewonderd die vanuit de voormalige H. Hartkerk van Boxtel een prachtige plek hebben gekregen tegen zuilen achter in de kerk. Daar staan ‘Maria’ en ‘De goede herder’ fier op ieder een eigen sokkel. De Eschenaren zijn zichtbaar blij met de fijne aanwinst. De vrijwilligers hebben ze afgelopen week geplaatst en zijn er nu nog trots op…

In ‘De Es’ was er een fijne ontvangst met koffie/thee en iets lekkers. De sfeer zat er al meteen goed in: er werd volop gepraat. Daarmee was het doel van de bijeenkomst feitelijk al bereikt.
Daarna was het woord aan pastoor Jacques Grubben. Na een welkom aan allen dankte hij de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet in het afgelopen jaar. Vervolgens vertelde hij meer over de Heilig Hartspeld: de opzet, de bedoeling en de betekenis. ’Deze is voor vrijwilligers bedoeld die zich jarenlang hebben ingezet en nog inzetten voor de parochie en de geloofsgemeenschap en geen onderscheiding op een andere wijze kunnen krijgen’, aldus de pastoor. Hij doelde daarmee onder meer op de ingestelde onderscheiding voor parochiekoren. ‘En de mensen die deze speld vandaag krijgen hebben deze van harte verdiend! Van anderen hebben we nog geen ‘diensttijd’ ontvangen’. De zaal wachtte in spanning af… 

Daarna reikte hij de eerste zes onderscheidingen ter plekke uit. Van elke jubilaris somde hij kort de verdiensten op en daarna speldde hij de Heilig Hartspel op. Aansluitend ontvingen zij uit handen van de vicevoorzitter Jos Polman een ingelijste oorkonde en van Desiree Timmermans, voorzitter van de Contactgroep Esch, een boeket bloemen.
De volgende vrijwilligers vielen in de prijzen:
1.  Cis van den Heuvel – 54 jaar vrijwilliger: GOUD
2.  Toon Ruijs – 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
3.  Joke van der Zanden – 36 jaar vrijwilliger; BRONS
4.  Maria van der Pasch – 31 jaar vrijwilliger: BRONS
5.  Nelly Schevers – 31 jaar vrijwilliger: BRONS
6.  Theo van den Heuvel - 29 jaar vrijwilliger: BRONS
Omdat er voorheen niet op deze wijze aandacht werd besteed aan de lange tijd van inzet van vrijwilligers, vielen er velen in de prijzen.

Daarna startte het verdere programma: een muzikale presentatie van schrijver-verteller-zanger Cor Zwanenberg uit Berlicum. Hij wist samen met zijn collega de vrijwilligers vanaf de eerste tot en met de laatste minuut te boeien. Brabantse Liederen, verhalen en moppen werden de zaal in gestrooid. Hij oogstte veel applaus en vaak lag ‘de zaal dubbel’ van het lachten…

Tijdens de pauze van hun optreden was er een keurig verzorgde lunch. Soep, broodje kroket en een rijke scala aan brood en beleg waren de ingrediënten. De aanwezigen smulden volop en zaten weer snel klaar voor het tweede optreden van Cor Zwanenberg.

Na afloop werden alle vrijwilligers nogmaals bedankt en werd er gezamenlijk opgeruimd.
Fijn dat deze contactmiddag voor de vrijwilligers blijft gehandhaafd en vooral ook dank aan het organiserend comité van deze middag. Heel goed gedaan… Via deze én onderstaande link, kunt u naar de fotoreportage van deze middag geen. Deze is en blijft ook opgenomen in het hoofdstuk ‘Fotoalbums’, ‘Gebeurtenissen in 2016’ van het kerkdorp Esch.

Meer informatie:


De zes jubilarissen van Esch in het zonnetje gezet!




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl