Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Willibrordusdag op school...

09-11-2016

Schoolontbijt

Vanochtend om klokslag 8.30 uur zaten alle leerlingen van de Sint Willibrordusschool op een wat ongewone manier in de klas. Wat was er aan de hand? Schoolontbijt, dus in plaats van een rekenboek, pen en een schrift stond er een bord, beker en mes/vork op tafel... Er werd gesmikkeld en gesmuld van lekkere broodjes, krentenbollen maar ook van gewoon brood met kaas, stroop, jam, stukjes komkommer en een bekertje melk of thee.... Met een appel toe!

Voor een aantal kinderen was het wel heel spannend vandaag want ze mochten met de directeur mee naar het ontbijt met de burgemeester in Haaren...En voor de kinderen van groep drie en vier was het ook heel speciaal want de pastoor at een boterhammetje mee....Dat was heel gezellig zeker omdat hij daardoor de maar liefst 22 communicanten wat beter mocht leren kennen...

Tot slot vertelde hij ook nog een spannend verhaal over Willibrodus, de patroon van de Nederlandse kerkprovincie, naar wie ook de school en de kerk in Esch zijn vernoemd...Na pakweg een kwartiertje met open mond te hebben geluisterd en heel veel vragen, stond er al weer een andere activiteit op het programma  voor groep drie en vier, namelijk een mooie speurtocht door het dorp. Houdoe en tot de volgende keer!


Keuze genoeg voor het schoolontbijt...




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl