Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Het nieuwe Onze Vader bidden...

11-01-2017

Eerste communicanten: het nieuwe Onze Vader bidden.. poeh, poeh...

We hebben vanmiddag een plezierige tweede catechesemiddag gehad… Behoudens een zieke waren alle kinderen met een aantal hulpmama’s aanwezig…!

Na wat lol hebben samen over het Scheppingsverhaal gesproken en wie God dan toch wel moet zijn om dit allemaal te kunnen maken. Er kwamen allerlei vragen naar boven zoals ‘Hoe heeft God dan het bloed gemaakt?’ en ook ‘Hoe heeft Hij de mens gemaakt?’ Niet zo gemakkelijk om te beantwoorden maar God is dan tot veel meer instaat dan wij ons kunnen voorstellen immers Hij = God! Daarna hebben we samen twee keer het kruisteken en het nieuwe Onze Vader geoefend…en dat zullen we tijdens iedere bijeenkomst máár ook thuis blijven oefenen…

Daarna hebben de kinderen hun knutselwerkje – het kruisje van wasknijpers - afgemaakt en met degenen die er niet bij waren in december is er een start gemaakt… Tot slot zijn alle liedjes van de Voorstelviering een of twee keer gezongen en dat is wel een uitdaging met groep 3 en 4! Met andere woorden: dat vraagt nog wel enige oefening bijvoorbeeld door thuis mee te zingen met de Dvd!

Desondanks hebben we er allemaal veel zin in om ons zaterdagavond samen voor te stellen aan de grote en kleine mensen in de Essche kerk!


Klaar voor het eerste lied...




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl