Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

De derde keer...

08-02-2017

Het verhaal van de lamme

Vanmiddag voor de derde keer bijeen om meer over Jezus te horen! Maar eerst nog eens goed het kruisteken en het Onze Vader geoefend en dat viel uiteindelijk niet tegen... Graag volgende keer allemaal wel het werkboek en het Onze Vader meenemen want dat oefent wat gemakkelijker!

Het verhaal van de lamme, wie kent het niet? Maar wat kunnen we er van leren? Nou, dat bidden - een praatje maken met Jezus - echt helpt omdat als je gelooft Hij je kan genezen zoals de lamme vandaag... Maar echt bidden, hoe doe je dat? Dat is vooral goed luisteren en vertrouwen hebben dat Jezus je op zijn manier helpt ... en dat kan wel eens anders zijn dan we verwacht of gehoopt hadden. De lamme bezat samen met zijn vier vrienden echter een geloof dat als voorbeeld wordt gesteld voor vele mensen in Jezus' en onze tijd!

Wat staat er zoal op het altaar was de volgende vraag waar we ons mee bezig hebben gehouden? Nou, allereerst een kelk of beker en een schaal voor de hosties. En voor de kelk gebruiken we en kannetje of ampul met wijn en water en we hebben ook nog een schaal en een kan met water nodig om voordat de priester de maaltijd of de Eucharistie gaat vieren, zijn handen te kunnen wassen.

Nadien hebben we samen een huisje geschilderd voor Maria, de moeder van Jezus, de zoon van God waar we de volgende keer een beeldje van haar in zullen zetten. En toen was het tijd om buiten tikkertje te gaan spelen om de extra energie kwijt te spelen...

Tot de volgende keer op woensdag 8 maart! We gaan dan ook weer zingen... Houdoe!


Samen spelen...




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl