Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Op bedevaart....

23-05-2017

Naar Meerseldreef met 'De Zonnebloem'

Vandaag zijn we met parochianen uit Esch, Haaren en Helvoirt, ofwel uit drie buurtparochies, en onder de vlag van 'de Zonnebloem' op bedevaart geweest naar Meerseldreef, net over de grens onder Breda...

Goedgemutst en met een zonnig karakter vertrokken een aantal parochianen uit Esch rond 12.00 uur naar Haaren om daar aan te sluiten bij de bedevaarders uit Haaren en Helvoirt. Klokslag half twee waren we bij het lommerrijke processiepark en de bedevaartkerk. 
Bij toerbeurt gaat de pastoor van een van de drie genoemde parochies mee op bedevaart. Dit jaar, nadat het vorig jaar niet was doorgegaan, viel onze eigen pastoor de eer toe om de groep van ruim 70 parochianen geestelijk en wat iets meer zij te begeleiden...

Even na twee uur volgde de heilige Mis met de prachtig verzorgde zang door Jacqueline van der Kaa. Het thema was dit jaar 'ontmoeten' in verbondenheid met God en met elkaar. Iedereen had zo wel zijn of haar reden om op bedevaart te gaan, om God en of Maria te ontmoeten. Natuurlijk werd er ook gebeden voor de zieken en de diverse intenties van de parochies. Pakweg een uurtje later was het tijd voor een lekker stukje gebak met een kopje koffie of thee... De meesten waren daar. na de lange reis en de heilige Mis, wel aan toe.

Een bezoek aan de Mariagrot in het processiepark stond daarna op het programma. Na de nodige kaarsen te hebben ontstoken werd er opnieuw gebeden en gezongen onder een stralende hemel om daarna nog even, op het terras, een glaasje van het een of ander te drinken.

Even na vijven werd de terugreis voldaan aanvaard om rond 18.15 uur in Esch aan te komen. Dank aan de goede en plezierige organisatie van de lokale afdeling van 'de Zonnebloem' en misschien tot volgend jaar...!


Een mooie plek om tot gebed te komen...




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl