Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Start van drainageproject

06-11-2015

De drainagewerkzaamheden zijn van start gegaan…

Op dinsdag 3 november jl. zijn de werkzaamheden ten behoeve van de drainage van het oude gedeelte van het kerkhof van start gegaan. Op ongeveer 230 cm. diepte worden vijf buizen onder de bestaande graven gelegd. Deze brengen het water naar een hoofdbuis die op de bestaande put wordt aangesloten. Door dit oude gedeelte te draineren kan ook daar in de toekomst weer volop worden begraven.

De werkzaamheden worden door het gespecialiseerde bedrijf DrainSolotion/Sint-Nieklaas civiele techniek BV uit ’s-Gravendeel uitgevoerd. Via een techniek van gestuurd boren met een speciale machine worden de buizen onder de grond aangebracht. Het boren gaat onder alle graven door. Deze machine komt op de parkeerplaats naast de kerk te staan.

De werkzaamheden duren ongeveer drie weken en worden daarom begin december afgerond. Tijdens de werkzaamheden kan er enige overlast op de begraafplaats zijn. Daarvoor vraagt het parochiebestuur uw begrip. Let op de aanwijzingen ter plaatse en/of via de website www.heilighartparochie.nl. 

Tijdens uitvaartplechtigheden wordt er niet gewerkt. Omdat het een omvangrijke klus is en het boren vanaf de extra parkeerplaats naast dienstencentrum De Kloosterhof plaatsvindt is deze, tijdens genoemde periode, niet beschikbaar.

Zie voor een fotoreportage 'Fotoalbums' onder 'Gebeurtenissen 2015' of klik op deze link. 


De eerste drainageslang is met hulp van een pvc-buis op 230 cm. geplaatst