Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Sint Ceciliafeest uitbundig

21-11-2015

Jo Braken 40 jaar koorlid, onderscheiden met de Gregoriusspeld

Sint Cecilia is de patroonheilige van musici en zangers. En daarmee dus ook van ons kerkkoor Cantate Domino. Dat wordt jaarlijks rond haar feestdag gevierd, gisteravond in ’t Wapen van Liempde. Gezellig, gezongen, gevierd als vanouds. Een traditie die onlosmakelijk aan kerkkoren is verbonden. Dit keer met en bijzonder tintje want Jo Braken vierde ook zijn 40-jarig lidmaatschap en werd onderscheiden…

De avond werd zoals gebruikelijk begonnen met een H. Mis in de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde. Kapelaan Geoffrey de Jong ging voor en de zang werd a capella door Cantate Domino verzorgd. Dit jaar extra goed want het moest zonder de begeleiding van onze gewaardeerde organist Wout Franken die ons onlangs is ontvallen. Hij en alle andere ontvallen leden werden in het bijzonder herdacht. Geoffrey dankte het koor voor weer een heel jaar gregoriaanse gezangen en wenste hen weer een goed en nieuw jaar vol zang toe.

Daarna toog het gezelschap naar ‘t Wapen van Liempde. Daar werd na een kop koffie de innerlijke mens tegoed gedaan. Iedereen genoot van een heerlijk en goed verzorgd buffet en van een voor ieder passend drankje. Voor enkelen was de herfstbok heel populair. Anderen hielden het bij de meer reguliere dranken. 

Nadat de magen waren gevuld en de eerste dorst gelest was het woord aan Johan Onland en Geoffrey de Jong. Beiden zetten Jo Braken in het zonnetje. Hij is dit jaar 40 jaar koorlid, voorwaar een hele prestatie. En hij werd er voor geëerd en onderscheiden. Uit handen van Geoffrey ontving hij de Gregoriusspeld. De onderscheiding werd in dank en met veel liefde ontvangen. Thera ontving uit handen van Johan een boeket bloemen. Jo werd door het koor uitbundig toegezongen en daarna gefeliciteerd.

Na deze officiële activiteit werd de avond tot in de grote uurtjes voortgezet, want de kleine worden niet meer altijd gehaald. Het was heel geanimeerd en de lege glazen werden tijdig aangevuld. Sterkte verhalen werden naarmate de avond verstreek nog weer sterker. Maar dat hoort erbij. 

We danken de organisatoren van deze jaarlijks terugkerende Sint Ceciliafeestavond en onze trouwe fan voor de extra gift. Het was weer als vanouds. In het hoofdstuk ‘Fotoalbums’ in de paragraaf ‘Gebeurtenissen 2015’ is een fotoreportage toegevoegd. Veel kijkplezier… 


Jo Braken ontvangt uit handen van kapelaan Geoffrey de Jong de Gregoriusonderscheiding




Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl