Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Veel vrijwilligers in het zonnetje gezet

02-10-2016

Alle vrijwilligers in het zonnetje gezet waarvan een aantal in het bijzonder…

Op zaterdag 1 oktober jl. was de jaarlijkse contactdag voor de vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Liempde. Plaats van handeling was weer Dienstencentrum Kloosterhof en onze eigen kerk. Ongeveer 65 personen bezochten deze gezellige middag. Speciaal was dit keer de uitreiking van de allereerste Heilig Hartspelden, een onderscheiding voor veel jaren van verdiensten voor de parochie en in het bijzonder voor de geloofsgemeenschap Liempde. 

Royaal voor 13.00 uur was pastoor Jacques Grubben aanwezig om alle gasten met een persoonlijk woord te verwelkomen. Deze kregen een kop koffie of thee met een plak cake. Ruim van tevoren, al vanaf 10.00 uur, had een aantal vrijwilligers de zaal ingericht en alles netjes klaargezet.

De middag werd geopend door Johan Onland, de voorzitter van de Contactgroep Liempde. Hij memoreerde de traditie van deze bijeenkomst en vertelde onomwonden dat iedereen deze dank verdiende: ‘De vrijwilligers zijn onmisbaar voor de parochie en dus ook voor Liempde, zij zijn het fundament’. 

Daarna gaf hij het woord aan Jacques Grubben. Nadat deze Manuel en Irene in het zonnetje had gezet en gefeliciteerd met hun 50-jarig huwelijksfeest leidde hij de opzet, bedoeling en betekenis van de nieuwe Heilig Hartspeld in. ’Deze is voor vrijwilligers bedoeld die zich jarenlang hebben ingezet en nog inzetten voor de parochie en de geloofsgemeenschap en die geen onderscheiding op een andere wijze kunnen krijgen’, aldus de pastoor. Hij doelde daarmee onder meer op de ingestelde onderscheiding voor leden van de parochiekoren.  

Daarna reikte hij de eerste negen onderscheidingen ter plekke uit. Een tiende kon niet worden uitgereikt omdat de betreffende persoon niet aanwezig kon zijn. Enkele anderen gaven van tevoren aan er van af te willen zien. 
Van elke jubilaris somde hij kort de verdiensten op en daarna speldde hij de Heilig Hartspel op. Aansluitend ontvingen zij uit handen van de vicevoorzitter Jos Polman een ingelijste oorkonde en van een van de leden van de Contactgroep een boeket bloemen.

De volgende tien vrijwilligers vielen in de prijzen:
1.  Ben Smeltink – 42 jaar vrijwilliger: ZILVER
2.  Riet van de Ven – 41 jaar vrijwilliger: ZILVER
3.  Jo Welvaarts – 34 jaar vrijwilliger; BRONS
4.  Mien van den Biggelaar – 31 jaar vrijwilliger: BRONS
5.  Miriam van den Boer - 31 jaar vrijwilliger: BRONS
6.  Maria Smeltink – 30 jaar vrijwilliger: BRONS
7.  Sjaantje van der Zanden - 29 jaar vrijwilliger: BRONS
8.  Bert Slits - 27 jaar vrijwilliger: BRONS
9.  Annie van den Langenberg - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
10. Jan van Zeeland - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
Omdat er voorheen niet op deze wijze aandacht werd besteed aan de lange tijd van inzet van vrijwilligers, vielen velen in de prijzen.

Daarna startte het verdere programma:
- Pater Hans de Visser hield een interessante lezing over de rol van de Van Meerheims in de heerlijkheid Boxtel (1320–1435) en over het behouden van de eigen identiteit in Boxtel en Liempde, toen én nu…
- Aansluitend was er een goed verzorgd en uitgevoerd orgelconcert door onze nieuwe organiste Marie-José Heijnen in onze eigen parochiekerk.
- Vervolgens hield kapelaan Geoffrey de Jong een presentatie over het ontstaan en het wel en wee van het Trappistenbier. Proeven was er helaas niet bij… 

De middag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, verzorgd door Jos van De Punder. Er werd goed bijgepraat en een lekker glaasje gedronken.

Fijn dat deze contactmiddag voor de vrijwilligers blijft gehandhaafd en vooral ook dank aan het organiserend comité van deze middag. Hulde… Via deze én onderstaande link, kunt u naar de fotoreportage van deze middag geen. Deze is en blijft ook opgenomen in het hoofdstuk ‘Fotoalbums’, ‘Gebeurtenissen in 2016’ van het kerkdorp Liempde.

Meer informatie:


De groep vrijwilligers die een Heilig Hartspeld ontvingen