Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Kerkklokken luiden zaterdag om 12.00 uur

12-08-2015

Kerkklokken luiden zaterdag 15 augustus om 12.00 uur als solidariteit met vervolgde Christenen in landen als Syrië en Irak. 

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft alle parochies in Nederland opgeroepen om komende zaterdag 15 augustus, op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming om 12.00 uur, 1 minuut de kerkklokken te luiden als teken van solidariteit met vervolgde Christenen in landen als Syrië en Irak. 

Alle gemeenschappen lijden in deze regio, maar extremistische groepen als IS maken met name Christelijke minderheden, waaronder Arameeëers,  het leven ondragelijk zwaar.

Christenen worden ontvoerd, zoals ook nog recent in Al Qaryatayn in Syrië. Hun lot is onvoorspelbaar, maar al eerder is gebleken dat ontvoerders van Christenen niet terugdeinzen voor publieke executie van hun slachtoffers. Vandaar ook dat het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland gevraagd heeft of ook in ons land komende zaterdag de klokken kunnen worden geluid. 

De Permanente Raad van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wil graag op dit verzoek ingaan en vraagt daarom de Nederlandse parochies om zich bij de initiatief aan te sluiten. Immers in verschillende Bisdommen van Europa, zoals Frankrijk en België, worden de klokken ook geluid.