Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Meimaand = Mariamaand

18-05-2017

‘Met Maria bidden voor de vrede in de wereld’

In deze meimaand wordt er in onze parochie op bijzondere wijze aandacht gegeven aan het bidden met Maria Zoals ieder jaar wordt er een bidtocht langs de veldkapellen van de Heilig Hartparochie gehouden. Deze staan dit jaar in het teken van de Vrede dat is ‘Met Maria bidden voor de vrede in de wereld.’

Deze bidtocht wordt gehouden om Maria op bijzondere wijze te vereren, om God te danken voor onze parochiegemeenschap en om samen een gemeenschap te vormen in liefde en verdraagzaamheid. 
Dit wordt gedaan door samen te bidden en te zingen aan de hand van de geheimen van de rozenkrans en deze telkens na ieder tientje te overwegen. Elke dinsdag in de meimaand komen we telkens om half drie samen op de binnenplaats van de voormalige Heilig Hartkerk om samen op weg te gaan op de fiets of met eigen vervoer om elkaar bij een van de kapellen te ontmoeten. Hef schept een zekere saamhorigheid om dit samen te kunnen doen. 
We zijn de afgelopen dinsdagen geweest naar:
  • 2 mei, Annakapel op de Roond in Boxtel
  • 9 mei, Sint Jozefkapel in Lennisheuvel
  • 16 mei, Mariakapel aan de Heikant in Esch
En gaan nog naar:
  • 23 mei, OLV Vrouwe van Beauringkapel in Liempde
  • 30 mei, slotviering, Mariakapel onder de toren in Esch
Er zijn zoveel zaken die ons bezighouden en wij mogen ze toevertrouwen aan onze Moeder Maria. Dit jaar wordt er stilgestaan bij de diepe wens naar vrede in de wereld: ‘Bidt voor ons bij uw Zoon Maria, koningin van de Vrede. U bent ons voorbeeld en onze bemoediging. We hebben nog nooit gehoord dat iemand die tot u zijn toevlucht nam en die om hulp kwam smeken en u bijstand vroeg, door u in de steek werd gelaten.’ 

Daarnaast wordt er op de weekdagen voor de ochtendmis van 09.00 uur in de maand mei vanaf 08.30 uur in de Sint-Petrusbasiliek, een Rozenhoedje gebeden. Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, is er bij de kapel ‘Maria, koningin van de Vrede’, naast de voormalige Heilig Hartkerk, om 15.30 uur  een korte gebedsviering met daarna koffie en of thee. Wij wensen u veel devotie toe en allen van harte welkom!

Meer informatie:


Bidden tot en met Maria...