Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

In en om de torens: mei 2017

13-05-2017

Op donderdag 11 mei jl. vond de vijfde vergadering van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

Onderscheiding met de gouden Heilig Hartspeld
Jacques Grubben heeft op donderdag 11 mei jl. de heer Jos van de Loo uit Lennisheuvel onderscheiden met een gouden Heilig Hartspeld. Dit voor zijn meer dan zestig jaar tomeloze inzet voor de Heilig Hartparochie en de geloofsgemeenschap Lennisheuvel. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd. 

Vastgoedbeheer
Alle te verkopen vastgoedonderdelen zijn onder voorbehoud verkocht. De afwikkeling van de verkoop, mede verband houdende met de invulling van de diverse locaties en gebouwen, vraagt evenwel veel tijd. Over enkele onderdelen is nadrukkelijk van gedachte gewisseld en worden verdere acties ondernomen.

Gebouwtechnische problemen Pastoraal Centrum
Enkele problemen zijn deze avond nadrukkelijk besproken en mogelijke oplossingen zijn aangedragen. Deze worden verder met deskundigen van buiten af uitgewerkt. Daarna kunnen door het bestuur concrete besluiten worden genomen. 

Werkgroep Restauratie Carillon
De restauratiewerkzaamheden verlopen geweldig: de werkzaamheden verlopen volgens tijdplan. Op zaterdag 10 juni zijn er ’s avond om 20.30 uur activiteiten met betrekking tot de heringebruikname. Het belooft een heel spektakel te worden. Iedereen is welkom om het schouwspel te komen bekijken.

Contactgroepen parochie
Er is kennis genomen van de (mondelinge) verslagen van twee vergaderingen van de contactgroepen van Boxtel en Lennisheuvel. Actiepunten ten behoeve van het bestuur worden ook doorgeleid naar de bestuurscommissies. Een aantal zaken wordt meteen opgelost. Het bestuur waardeert de inzet van de contactgroepen enorm…

De volgende bestuursvergadering is op donderdag 1 juni a.s.


Het bestuur van de Heilig Hartparochie