Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Twee gebedsmomenten in oktober en november

22-10-2017

● Het afsluiten van de rozenkransmaand op dinsdag 31 oktober a.s.

In de maand oktober is er iedere ochtend voor de heilige Mis in de Sint-Petrusbasiliek een ‘rozenhoedje’ gebeden aan de hand van vijf geheimen behorend bij de betreffende dag, die het leven van Jezus verbeelden en tijdens het bidden worden overwogen. 

Om een indruk te geven van de in totaal twintig geheimen volgt hieronder een overzicht:
  • op maandag en zaterdag, de vijf Blijde geheimen rondom de geboorte van Jezus;
  • op dinsdag en vrijdag, de vijf Droevige geheimen rondom het lijden en sterven van Jezus;
  • op woensdag en zondag, de vijf Glorievolle geheimen rondom de verrijzenis van Jezus en de mededeling van de heilige Geest;
  • op donderdag, de vijf Lichtende geheimen rondom een aantal bijzondere momenten in Jezus’ leven.
De rozenkrans is een gebedssnoer dat in de wereldwijde Kerk met regelmaat, liefst elke dag, wordt gebeden vanaf de Middeleeuwen waarbij vijf keer op de grote kralen het Onze Vader en op de kleine kralen tien maal het Wees Gegroet. Dit alles wordt voorafgegaan door een kruisteken (ook aan het einde), de geloofsbelijdenis en een maal het Onze Vader en drie keer het Wees Gegroet. 

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de verschijningen van Maria, de moeder van de zoon van God, Jezus Christus, hebben plaatsgehad in het Portugese Fatima en de maand oktober is in de Kerk bijzonder de maand van de Maria, moeder van de Rozenkrans. 

Deze maand sluiten we dit jaar af met een korte gebedsviering en het bidden van de Rozenkrans in de kapel ‘Maria, koningin van de Vrede’ (nabij de voormalige Heilig Hartkerk) op dinsdag 31 oktober om 14.30 uur. Daarna is gelegenheid om nog wat gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom…

● De jaarlijkse Willibrordusviering op Luissel op 5 november

Ieder jaar wordt er op of rondom het feest van de patroonheilige van de Nederlandse kerkprovincie (7 november), de heilige Willibrordus, in de kapel op het buurtschap Luissel in Boxtel, een korte gebedsviering met een kinderzegen gehouden. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 5 november om 14.00 uur. 

Nadat er is gebeden en gezongen mogen de aanwezige kinderen, nadat ze gezegend zijn, een kaarsje ontsteken. 

Daarna is er gelegenheid voor ontmoeting en kan er ‘Luisselse koek’ worden gekocht. U bent ook hier van harte welkom….