Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

De Kids Club is weer begonnen!!

27-09-2019

Na twee maanden geen Kids Club vanwege de vakantietijd, zijn we vandaag, donderdag 26 september, weer van start gegaan. En wat was het meteen weer een gezelligheid

Davi kwam vandaag voor het eerst meedoen. Hij viel meteen met zijn neus in de boter. Want net als alle andere kinderen was ook hij in de vakantietijd jarig geweest. En dat betekent: samen 'lang zullen ze leven' zingen voor elkaar én een kleinigheidje uit de verjaardagskist kiezen. Want een verrassing mag natuurlijk niet ontbreken op een verjaardag! Wat zou er allemaal in die koffer hebben gezeten..

Na wat drinken en een heerlijke traktatie van twee meiden is er voorgelezen en verteld over Abraham.

- Abraham, de man die God als eerste geroepen had en aan wie God heel veel land en ontelbare nakomelingen (geloofsgenoten) had beloofd. Meer dan de zandkorrels in de woestijn en meer dan alle sterren aan de hemel. 
Hoeveel zullen dat er zijn... Ooit proberen te tellen?
- Abraham, die bezoek kreeg van drie mannen (engelen) en die op hele hoge leeftijd met zijn vrouw Sara nog een kind kreeg: Isaak. Ook al konden ze geen kinderen krijgen, God had beloofd, dat Abraham en Sara een kind zouden krijgen. Dat was de boodschap van de drie mannen. En als God iets belooft, dan doet Hij dat ook!
Hoe rotsvast is ons vertrouwen? Zou ik gelachen hebben net als Sara of geloof ik God direct als Hij een belofte doet...
- Abraham, wiens geloof op de proef werd gesteld met de opdracht van God om zijn geliefde zoon Isaak te offeren. Abraham was intens verdrietig, maar gehoorzaamde God toch. Zijn vertrouwen, dienstbaarheid en geloof in God was groter dan zelfs het leven van zijn dierbare zoon Isaak. Uiteindelijk hoefde Isaak niet gedood te worden. God riep Abraham op het juiste moment terug. God is een God van liefde. Hij wil natuurlijk helemaal geen dood en pijn. Hij wilde weten hoe diep Abrahams vertrouwen in Hem was.
Nou...met vlag en wimpel geslaagd zou ik zo zeggen! Hoe ver ga jij als God iets van je vraagt?

Wisten jullie trouwens, dat alle mensen die in de tijd voor Abraham leefden en ook in de tijd van Abraham zelf, in meerdere goden geloofden? Mensen konden niet verklaren waren natuursignalen vandaan kwamen. Ze schreven alles toe aan goden. Zo was er bijvoorbeeld een god van de donder, een god van de wind, van het water, enz. 
Abraham was de eerste mens die in één God gelooft. Wat zullen de mensen raar opgekeken en gereageerd hebben. Ze zullen Abraham vast voor gek verklaard hebben. Wat een moedig man moet Abraham geweest zijn. Uiteindelijk had en heeft hij het wel bij het rechte eind: er is maar één ware God. En die ene God, die Drieëne God, hield zielsveel van Abraham, van zijn familie, nakomelingen en ook van ons!

Na de verjaardagen vieren en na het levensverhaal van Abraham en Sara en Isaak met God, heeft iedereen een eigen memorie geknutseld. Met natuurlijk ook Abraham erin. Ook voor de paps, mams, broertjes en zusjes: veel speelplezier!

Tot de volgende keer op donderdag 10 oktober om 15.30 uur! Welkom!