Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

17-01-2021

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 17 januari 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing en het Evangelie van aanstaande zondag 17 januari.
Het Bijbelinloopuurtje in de Sint-Petrusbasiliek gaat tot einde januari 2021 NIET door.

● Deze zondag vieren we de Tweede zondag door het jaar. Het motto luidt: Hij komt langs. 
Nu het feest van Kerstmis (en de ‘vervolgfeesten’) voorbij zijn, blijven we toch in de sfeer van het eerste begin. De jonge Samuël, een kind nog, hoort de roep van God zoals ook de eerste leerlingen van Jezus Hem gaan volgen na geroepen te zijn. Geroepen worden en zien waartoe dit leidt: het zal altijd zo gaan op de christelijke levensweg. De uitdaging bestaat uit het ‘niet weten’ en toch je laten leiden. Laten we aandachtig zijn op het moment waarop Hij langs komt. Onderweg gebeuren de ontdekkingen en in verwondering groeit dat rijk van God in alle voorlopigheid.  

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

Meer informatie: