Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Festival 'Nieuwe muziek'

14-04-2018

Vanmiddag, zaterdag 14 april, wist een grote groep mensen van dichtbij en veraf de weg te vinden naar de Sint-Petrusbasiliek voor het festival 'Nieuwe Muziek' van de Brabantse Orgelfederatie...

De middag werd geopend door een woord van welkom door de pastoor en en de demissionaire wethouder van Cultuur, Marusjka Lestrade. Aan beiden werd een feestelijk versierd en lezenswaardig magazine 'Brabants Orgelrijkdom 2018' overhandigd.

Met een gevarieerd programma van hoge kwaliteit luisterden velen naar bijzondere en vaak verrassende muziek van jonge en oudere musici waarbij het monumentale Smitsorgel of het Verschueren-koororgel begrijpelijkerwijs steeds een sleutelrol vervulde. 


Over de middag verdeeld werd er in vier blokken gemusiceerd met tussendoor enige interviews van de gastheer René Bouman met de musici. Tevens was er voldoende gelegenheid voor een kopje koffie of thee en een ontmoeting met elkaar.... De middag werd afgesloten met een prachtig optreden van het Zuid-Nederlands Kamerkoor.

Al met al een zeer geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is en helemaal past in de strategie van het parochiebestuur om de basiliek, binnen de mogelijkheden,  in bredere zin voor het publiek open te stellen! Voor een fotoreportage klik op deze link of op de link hieronder...

Meer informatie:


Een fotocollage van Ruud van Nooijen