Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

De Luisselse Kapel...

05-05-2018

Willibrord wij vragen, zegen ons alle dagen!

Op 7 november 1940 zegende deken I.Broekman de Sint Willibrorduskapel gelegen in het buurtschap Luissel in. Sindsdien vinden er jaarlijkse vieringen plaats waarvan de drukbezochte heilige Mis op de tweede Pinksterdag, er een is. Dat betekent dat we dit jaar voor de zevenenzeventigste jaar samen komen rondom de Heer op erf rondom de kapel, het erf dat genoemd is naar wijlen emeritus pastoor Jo de Jong die hier heel graag kwam.

De heilige Mis begint op maandag 21 mei om 10.30 uur en voor jong en oud is er plek. Het Verrijzeniskoor luistert traditioneel deze viering op en aan het eind ontvangen alle kinderen de Kinderzegen want de heilige Willibrordus die in onze streken veel heeft rondgetrokken om het Evangelie te brengen, is hun bijzondere beschermer. Nadien is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee met lekkere Luisselse koek die tegen een luttel bedrag ook gekocht kan worden. Maar wees er snel bij want deze koek is zeer gewild bij de bezoekers!

Deze kapel die, behoudens de regelmatig passerende treinen, is een oase van rust en is gelegen aan de Hondsberg in het buurtschap Luissel in Boxtel en aan de weg langs de spoorbaan richting Haaren en Oisterwijk.

Op die dag is er verder geen heilige Mis in Boxtel… Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar een boerderij in de nabije omgeving. Jong en oud, van harte welkom!