Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Tweede bezinningsmoment...

03-11-2018

Met Maria naar Jezus

Vandaag vond er, in het kader van een cyclus van zes, de tweede bezinning plaats over het levensverhaal van Jezus en Maria afgebeeld op iconen van Iconenatelier Hüsstege uit Eindhoven..

Na de heilige Mis van 10.00 uur in de basiliek en een gezellige ontmoeting met koffie, thee en of een koekje was er op twee momenten in de ochtend en de middag, gelegenheid om ons te bezinnen op 'Het bezoek van de herders aan het kindje Jezus' en 'De opdracht van Jezus in de Tempel'...

Ruim tien geïnteresseerden begaven zich al luisterend in de stilte om in de woorden van de twee inleidingen, het gebed en of het gesprek met een van de aanwezige priesters, te ontdekken wat de Heer hen vandaag  wilde meegeven.. Tussendoor was er echter ook voldoende gelegenheid voor een lekkere lunch en een wandeling in de pastorietuin.

Even na de klok van drie uur werd de dag afgesloten met een kort gebed en een gedicht in onze eigen basiliek. De volgende bijeenkomst start op zaterdag 8 december  om 10.00 uur met een heilige Mis in de basiliek...!