Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Vrijwilligersavond in De Rots

16-11-2018

Twintig vrijwilligers werden door pastoor Jacques Grubben in het zonnetje gezet

Op vrijdagavond 16 november jl. was de tweejaarlijkse bedankavond voor alle vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Boxtel. De bijeenkomst begon om 18.00 uur en werd rond 21.30 uur afgesloten. In die tussentijd gebeurde er heel veel: er werd koffie gedronken, er werd gesproken, er werden 20 Heilig Hartspelden uitgedeeld en… Jacques Grubben zelf werd door een groep vrijwilligers bedankt voor zijn werk in Boxtel. De avond werd georganiseerd door de leden van de Contactgroep Boxtel, die in een sfeervolle ambiance, hun beste beentje hadden voorgezet om er een geslaagde avond van te maken.

Zo rond de klok van 17.45 uur liep de prachtig versierde en aangeklede grote zaal van de Rots vol. Alle gasten werden persoonlijk welkom geheten door Jacques Grubben, Ria van Beljouw en Frank van Brunschot. Mede de drijvende krachten achter deze avond en ook de contactgroep. Om klokslag 18.00 uur was het gezellig druk met ongeveer 130 vrijwilligers. Ria van Beljouw, de voorzitter van de contactgroep, opende de avond met een persoonlijk welkom waarin ook de niet aanwezige vrijwilligers, de zieken én degenen die van ons zijn heengaan werden gememoreerd. 
Zij sloot af met een passend gedicht waarna het woord werd gegeven aan pastoor Jacques Grubben om een aantal vrijwilligers met een lange staat van dienst op een bijzondere wijze in het zonnetje te zetten. 

Na een korte toelichting op en de voorwaarden waaronder de door het parochiebestuur in het leven geroepen onderscheidingen voor 25, 40 of 50 jaar vrijwilligerschap worden verleend, werd overgegaan tot het huldigen van maar liefst 20 vrijwilligers. Overigens zullen bij volgende gelegenheden degenen die deze keer niet gedecoreerd zijn maar het zeer zeker verdienen, een Heilig Hartspeld (brons, zilver of goud) krijgen opgespeld!
De gedecoreerden zijn achtereenvolgens:

1.   Hans Geurts - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
2.   Yvonne Geurts-Wisman - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
3.   Petra van Esch - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
4.   Anneke Sanders - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
5.   Tineke van Uijtert - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
6.   Ellen Dupont-van Roy - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
7.   Steven van Groeningen - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
8.   Sjan van de Sande-Witlox - 25 jaar vrijwilliger: BRONS
9.   Ton Nijhuis - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
10, José Cijffers-Grilis - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
11. Mien Fijma-van de Ven - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
12. Toos de Rooij-van der Eerden - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
13. Riekie van Weert-Horsten - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
14. Corry den Dekker-van de Wiel - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
15. Tonny Wagenaars-Vromans - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
16. Jeanne Swinkels-van den Anker - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
17. Alwine Nijhuis-Mensink - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
18. Bertha van Breugel-de Kruijf - 40 jaar vrijwilliger: ZILVER
19. Jelle Cijffers - 50 jaar vrijwilliger: GOUD
20. Sina van Alphen-van de Ven - 50 jaar vrijwilliger: GOUD

Allen van harte gefeliciteerd namens het parochiebestuur.

Na deze uitreiking werd Jacques in het zonnetje gezet. Hij werd toegesproken, alvast bij voorbaat bedankt en veel succes toegewenst in Nijmegen. Hij ontving uit handen van diezelfde vrijwilligers een prachtig schilderij van de Sint-Petrusbasiliek. Hij was zichtbaar ontroerd: ‘Deze prachtige herinnering zal zeker een heel mooie plek krijgen in mijn nieuwe huis ergens in Nijmegen.'
 
Daarna was er heerlijke snert voor iedereen en zoveel worstenboordjes als men maar wilde. Dat ging er allemaal goed in. Vervolgens was er volop gelegenheid voor ontmoeting met elkaar onder het genot van een drankje en een aanvullende hapjes. Muziek was niet nodig want er was al geroezemoes voldoende. 

Al met al was het een zeer geslaagde avond die door velen erg werd gewaardeerd wat onder meer bleek uit het feit dat veel vrijwilligers ‘bleven hangen’ en zich welverdiend de hapjes en drankjes goed lieten smaken… Hieronder treft u een rode link aan naar een fotoreportage van deze avond. U kunt ook op deze link klikken. Veel kijkplezier.

Meer informatie:


Een druk bezochte en geanimeerde avond voor de vrijwilligers van Boxtel