Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Knippenbergpenning Heemkunde

17-11-2018

Heemkunde Boxtel wint Knippenbergprijs: de penning

Het onderwijsproject van Heemkunde Boxtel 'De Sint-Petrus. Basiliek met een kleurrijk verleden' heeft de prestigieuze Knippenbergpenning gewonnen.

De Knippenbergprijs wordt elke twee jaar uitgereikt met een steeds wisselend thema. Voor 2018 is gekozen voor: volksdevotie. Er waren negentien inzendingen. Het hoogste aantal in de geschiedenis van de prijs. De jury koos uit deze 19 inzendingen 3 genomineerden. 
Dat waren.
• Projectgroep visualisatie canon van Boxtel van Heemkunde Boxtel met 'De Sint-Petrus. Basiliek met een kleurrijk verleden'
• Stichting Pelgrimshoeve Kafarnaüm Vessem (kinderbedevaart)
• Restauratie Kruisweg Lambertuskerk Haarsteeg

Winnaar
Op 17 november werd in de raadzaal van het oude gemeentehuis van Oisterwijk bekendgemaakt dat de prijs gewonnen is door de projectgroep Visualisatie canon van Boxtel van Heemkunde Boxtel. De penning werd door Mgr. De Korte uitgereikt aan de voorzitter van de projectgroep pater Hans de Visser. 
Naast de Knippenbergpenning is er ook een  geldbedrag van €1000,-  aan verbonden. Bent u benieuwd naar het onderwijsproject van Heemkunde Boxtel zie:  https://heemkundeboxtel.nl/onderwijs/petrusbasiliek-2/

Bekijk de film over de Sint-Petrus, maar  ook de film ‘eigentijds leren over cultureel erfgoed’ en de ‘making of’, het lesmateriaal, verdiepingsstof, foto’s en informatie voor de leerkracht. Bekijk via deze link de uitreiking van de prijs.

Meer informatie:


Van harte gefeliciteerd. Bekijk via de bovenstaande link de film