Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Carnavalsmis in Boxtel maakte indruk

07-03-2019

De carnavalsmis van afgelopen zondag viel in goede aarde en menigeen werd geraakt…

Op zondag 3 maart was de jaarlijkse carnavalsmis van Indegat in de Sint-Petrusbasiliek. Dit keer voorgegaan door pastoor Geertjan van Rossem. Met een prachtige toespraak (preek) in een overvolle basiliek met heel veel carnavalsvierders werd het een leuke viering. Zeker toen onze pastoor zijn gitaar omhing en het lied Halleluia te berde bracht met prachtige passende carnavalsteksten. Die gingen er goed in… 

Na afloop kreeg Geertjan nogal wat complimenten en daar was hij zichtbaar blij mee. ‘Ik had me dan ook al een beetje in het Boxtelse verdiept’, aldus de pastoor.

Deze week ontvang hij een dank-e-mail van de president van de Waggelaars. Deze is hieronder integraal afgedrukt. 

‘Goedemiddag Pastoor van Rossem,

Graag kom ik nog even terug op de carnavalsmis van zondag jl. Iederind die aanwezig was had dezelfde mening; In een woord geweldig.
Namens alle Waggelaars van Indegat wil ik u dan ook bedanken voor uw inzet en vindingrijkheid. Velen zijn van mening dat dit weer eens een carnavalsmis was zoals hij behoort te zijn.
Heel, heel hartelijk bedankt en hopelijk tot volgend jaar.

Met een snaterende Allaaf.’
Frank van Heesch, president der Waggelaars

Nou daar was Geertjan mee in zijn nopjes; de eerste aftrap was dus kennelijk goed gevallen. ‘Tot volgend jaar dan maar weer, ook dan zijn we weer van de partij…’


Geertjan met zijn gitaar en zijn carnavalslied.