Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Communiespeurtocht was top!

17-11-2019

Communiejaar voor de communicanten uit Boxtel en Lennisheuvel van start

Na een boeiende avond met de ouders van de communicanten op dinsdag 5 november, is nu ook het communiejaar voor de communicanten zelf uit Boxtel en Lennisheuvel op vrijdag 15 november officieel van start gegaan.

Vrijdag 15 november hebben zo goed als alle 39 communicanten meegedaan met een speurtocht in de Sint-Petrusbasiliek. Samen met hun papa, mama, oma, opa, tante of oom zijn de kinderen op ontdekking gegaan. En er was van alles te zien! Van de kelk en hostieschaal op het altaar, tot de kruiswegstaties, sacristie en beelden. Ook een kijkje nemen in een biechtstoel was een hele bijzondere ervaring. Daar kom je gewoonlijk niet in. En zo waren er meer dingen te onderzoeken.

Na ongeveer een halfuurtje zoeken en vragen invullen op het speurtochtformulier kwamen we met z'n allen weer bij elkaar om de antwoorden te horen. De communicanten mochten eerst vertellen, wat zij aan antwoorden gevonden hadden. En wat bleek: de kinderen samen hadden álle antwoorden weten te vinden. En nog goed ook!! Wauw! Dat belooft wat!

Bij het naar huis gaan kregen alle kinderen nog een mooie communiekalender mee. Hier staan alle data van de communievoorbereidingen in en nog veel meer. (Zou Sinterklaas er misschien ook instaan..?)

Het was een heel leuk en gezellig uurtje in de basiliek! Kinderen en ouders bedankt! Ook dank aan de werkgroep die met enthousiasme de middag mee begeleid hebben.

Beste communicanten, graag tot ziens op vrijdag 29 november om 14:30 uur in de pastorie in Boxtel! Dan gaan we kennismaken met elkaar (met een wel heel bijzonder spel!), en we gaan luisteren naar het Scheppingsverhaal. Ook zullen we het kruisteken gaan oefenen.
Dit wordt de 1e bijeenkomst op de pastorie. Op weg naar jullie Eerste Heilige Communie op zondag 10 mei 2020!


Iedereen kreeg naast de speurtocht ook nog een mooie communiekalender