Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Kruisbeeld weer op en top

14-09-2022

Kruisbeeld aan de Kapelweg in buurtschap Kalksheuvel weer in ere hersteld

Als je de buurtschap de Kalksheuvel binnenrijdt, tref je aan de linker zijde een prachtig kruisbeeld aan: een wegenkruis. Ja inderdaad, nu is het weer schitterend maar na de laatste storm was het verschrikkelijk. Het was omgewaaid en behoorlijk beschadigd en de toekomst voor het kruis zag er toen zorgwekkend uit. Was het nog te repareren? 

‘Natuurlijk is zo’n wegenkruis te repareren’, moet Tonnie Cusiel hebben gedacht en hij voegde de daad bij het woord. Samen met enkele helpers heeft hij het kruisbeeld aangepakt en in oude luister hersteld, en zelfs mooier. ‘Een hele klus, maar het is zeker de moeite waard’.

Het kruisbeeld staat als weleer te pronken en heet als het ware alle inwoners van Kalksheuvel elke dag welkom in hun mooie wijk. Het herstelwerk is uitstekend verricht en het resultaat mag er dan ook zijn. Dat moet alle voorbijgangers goed doen en zeker alle direct aanwonenden en betrokkenen.

Graag willen we de Tonnie Cusiel en zijn helpers hartelijk danken voor dit minutieuze en prachtige werk. Ook onze complimenten voor het resultaat en de inzet. Zo blijven en steeds weer mooie dingen gebeuren in onze parochie.


Naast het wegenkruis Tonnie Cusiel