Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Warm Adventsconcert

26-11-2022

Muzikaal op weg naar Kerst

Vandaag, zaterdag 26 november, was er een inloopconcert in de Sint-Petrusbasiliek met Adventsmuziek uit de 20e eeuw. Organist Tommy van Doorn zorgde voor de mooiste klanken uit het Smitsorgel. 

De Advent is aangebroken, de 4 weken voorafgaand aan Kerst. Vele componisten hebben door de eeuwen heen gebruik gemaakt van deze voorbereidende tijd op Kerstmis om de prachtigste muziekstukken te componeren. 
Tommy maakte een eigen selectie hieruit. En bracht orgelstukken ten gehore van Jeanne Demessieux, Marcel Dupré, Anton Heiller, Léonce de Saint-Martin, Leo Sowerby en Pietro Yon.

Het grote aantal bezoekers, een vijftigtal mensen, heeft weer ruimschoots kunnen genieten vandaag in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. En de kou... Ja, het was wat koel in de basiliek. Maar een kopje koffie en thee vooraf en de warme klanken van Tommy's begenadigde orgelspel zorgden ervoor, dat eenieder toch verwarmd naar huis ging.

Het volgende orgelconcert van Stichting Kerkconcerten Boxtel is op zaterdag 17 december met als thema Kerst. Van harte welkom in de Sint-Petrusbasiliek!


Tommy van Doorn bespeeld het Smitsorgel tijdens Advents-inloopconcert van SKB