Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Kerst vieren met jong en oud

22-12-2022

Kerst voor iedereen! Peuters, kleuters, kinderen, tieners, jongeren, volwassenen.... Een warm welkom aan iedereen!

Van harte uitgenodigd voor een of meerdere van de Kerstvieringen in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. In gezellig samenzijn, zingen, vieren, bidden we rondom de geboorte van het Kindje Jezus.
Aan vieringen is er allerlei keuze. Voor ieder wat wils. Zo is er altijd een viering die u past, waar u zich in thuis kunt voelen.

Om 16.00 uur is de peuterkleuterviering
Voor de kleinsten met broertjes, zusjes, papa's, mama's, opa's, oma's en voor iedereen die heerlijk de kerstsfeer wil proeven maar geen Eucharistieviering wil. Het kerstverhaal wordt verteld met prachtige beelden erbij, gebedjes en met kerstliederen die allen mee kunnen zingen.

Om 18.30 uur is de gezinsviering
De lezingen in deze Eucharistieviering worden gespeeld door en voor kinderen. Zo kunt u niet alleen over Jezus' geboorte horen, maar kunt u ook meeleven met Maria en Jozef die onderweg zijn en geen plaats hebben om te rusten, de geboorte van Gods Zoon een ware Koning (Jezus), over engelen die het nieuws aan de herders vertellen en de herders die het Kindje Jezus in een stal gaan bezoeken. Samen worden er schitterende kerstliederen gezongen. En de Mis is voor jong en oud toegankelijk.

Om 22.00 is de Nachtmis met het Sint-Petruskoor
Gaat u liever voor de meer traditionele Viering? Dan is de Nachtmis met het Sint-Petruskoor een prima keuze. Sfeervol, ingetogen en toch ook warm en gezellig. Samen, gemoedelijk en in kerstsfeer de geboorte van Jezus, het Goddelijk Kind, vieren. Uiteraard kunt u meezingen en viert u samen de Eucharistie.

Op Eerste kerstdag is er om 09.00 uur een Stille Mis
Een viering in kerstsfeer op de vroege morgen. Jezus is in de kerstnacht geboren, zo vieren wij. En dat is zo een groot nieuws dat we op Eerste en Tweede kerstdag deze bijzondere geboorte verder vieren. Stil van buiten, maar zingend van binnen. 

Om 10.30 uur de Hoogmis met zang door het koor Con Fervore
Een stemmige, vrolijke en sfeervolle kerstviering met een mix aan traditionele en moderne kerstliederen. Kerstsfeer alom en u wordt van harte uitgenodigd om mee te vieren en mee te zingen.

Op Tweede kerstdag is er een viering om 10.30 uur met het Verrijzeniskoor
Voor velen starten de familiebezoekjes na de Hoogmis van Eerste kerstdag. Maar wist u dat ook de Hoogmis van Tweede kerstdag zeker het bezoeken en meevieren waard is! Samen met het Verrijzeniskoor en de voorganger kunt u meezingen en nog even genieten van de prachtige mis, gebeden en sfeer rondom de vreugde van het Kindje Jezus.

Op 25 december (Eerste Kerstdag) en 26 december (Tweede Kerstdag) is de Sint-Petrusbasiliek geopend van 13.00 tot 16.00 uur voor een kerststalbezoek. 
Een kopje koffie en thee staan voor u klaar. Evenals een gezellig praatje en ruimte voor elkaar een Zalig Kerstfeest of fijne feestdagen te wensen.
Ook kunt u als een van de eersten informatie opdoen over de Alpha cursus die in het nieuwe jaar, op 19 januari, gaat starten. 

Van harte welkom om mee te vieren, te ontmoeten, de kerststal te bezoeken, een kaarsje aan te steken, of gewoon even te proeven en genieten van de vreugde en de stilte die verwondering met zich mee kan brengen. 

Geboren in een stal, het Godd'lijk Kind, 
Jezus, onze Redder, Licht van de wereld. 
Komt laten wij Hem zoeken, 
aanbidden en vieren, die Koning!


Welkom bij de kerststal in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel