Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Een berichtje voor alle kinderen

09-12-2019

Kerstviering voor de kinderen van Esch in de Sint-Willibrorduskerk

Over enkele weken is het weer zover: Kerstmis! Vieren jullie dit mee? Op kerstavond, dinsdag 24 december, om 16.30 uur nodigen we jullie uit in de kerk. We lezen dan het kerstverhaal voor over de geboorte van Jezus in de stal en we zingen samen met de kinderen kerstliedjes die onder andere op school zijn geleerd. Extra leuk zou het zijn als jullie verkleed komen als  bijvoorbeeld engel, koning, Maria of Jozef!

Als het niet regent gaan we hierna, naast de kerk, nog even marshmallows roosteren en warme chocolademelk drinken. Voor ouders is er heerlijke glühwein. We zien jou en je vader of moeder (opa en oma) graag bij de kerstviering in de kerk! www.heilighartparochie.nl.

● Drie koningen zingen voor de Stichting Het Gehandicapte Kind
Op zondag 5 januari vieren we Drie Koningen. Een traditie die al generaties lang mee gaat. Zo ook dit jaar weer! Drie koningen die geschenken brengen, een mooie gelegenheid om iets voor elkaar te betekenen. 

Dit jaar lopen de Koningen voor Stichting Het Gehandicapte Kind. Deze stichting zorgt er voor dat elk gehandicapt kind een kans krijgt om mee te doen. Een kans om er bij te horen. Een kans op een volwaardig leven. Dat wens je elk kind toch toe? We lopen in het bijzonder voor Hendrik uit Esch. Hendrik is bijna vier jaar en heeft cerebrale parese, een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen als gevolg van een hersenbeschadiging. 

Op zondag 5 januari kun je tussen 10.00-10.30 uur een collectebusje op komen halen in de sacristie naast de kerk. ‘s Middags om 16.00 uur moet je het busje weer inleveren in de kerk en ligt er een bedankje klaar voor de Koningen. 
Hopelijk zien we veel Koningen in Esch door de straten lopen en kunnen we een mooi “geschenk” overhandigen aan “alle Hendrikjes in Nederland”. 

Namens de Heilig Hartparochie - Esch
ritavanschijndel@hotmail.com