Sint-Willibrorduskerk Esch

Het ziet er prachtig uit!

17-11-2020

De renovatie van onze ‘Opgang’ is gereed

Beste mensen. De renovatie van ‘De Opgang’ is gereed. We mogen best trots zijn op wat er door de vele vrijwilligers, de aannemer en de schilders is gerealiseerd. Gedurende het proces van renovatie zijn we goed op de hoogte gehouden door Rita van Schijndel van de contactgroep Esch. ‘De Opgang’ is zowel van binnen als van buiten volledig gerenoveerd en mooi ingericht. De noodzakelijke renovatie is gereed, nieuwe vloeren, deuren, kozijnen, schilderwerk en een keurig aangelegde buitenplaats voorzien van veel planten.

Diverse mooie schilderijen en beelden die letterlijk en figuurlijk niet uit de verf kwamen hebben nu een mooie en waardige plek gekregen. Er zijn nu functionele ruimtes die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden en ten dienste staan van de geloofsgemeenschap Esch, onze Heilige Willibrorduskerk.

Het geheel ademt een positieve en levendige sfeer uit, mede door het gebruik van lichte en warme rode kleuren. De leden van de contactgroep Esch hebben samen met veel vrijwilligers heel goed werk verricht. Daarvoor wil ik graag namens alle parochianen en het bestuur van de Heilig Hartparochie grote erkentelijkheid en dankbaarheid betuigen. Zonder de inzet van al die gemotiveerde en betrokken vrijwilligers was de renovatie niet tot stand gekomen. In het voorjaar 2021 hopen we de feestelijke maar ook waardige opening te vieren.

Onze vrijwilligers zijn het fundament van onze parochie. Het was een hele grote klus. Het gehele proces van het uitruimen en schoonmaken tot en met de inrichting van de ruimtes en de aanleg van de tuin is door leden van de contactgroep Esch en diverse overige vrijwilligers met groot enthousiasme en inzet uitgevoerd. Een bewijs dat de geloofsgemeenschap Esch vitaal is en een hechte gemeenschap vormt van mensen die uit het goede hout gesneden zijn en die veel voor elkaar overhebben. Die geloven in Jezus Christus, in het goede en dat waarmaken door het goede voorbeeld te geven in gedachten, woorden en daden en hun tijd graag beschikbaar stellen om mee te werken aan de verdere groei en bloei van onze geliefde parochie.

We hebben ons niet van de wijs laten brengen door de Coronapandamie, maar de schouders eronder gezet en met elan en daadkracht een mooi resultaat bereikt. Er staat nu weer een mooi en degelijk gebouw waarvan we vele jaren kunnen genieten.

Uiteraard heeft de renovatie een investering gevergd maar met goed beleid hebben we de kosten kunnen beperken. Er is sprake van een gezonde financiële positie van onze geloofsgemeenschap, echter ook uw zeer gewaardeerde bijdrage voor de geloofsgemeenschap blijft noodzakelijk om de continuïteit te waarborgen, daarom breng ik dit bij u onder de aandacht. Laat vooral nu wij Kerstmis naderen uw hart spreken en geef gul aan de Actie Kerkbalans. Dat kan ook via iDeal via onze website. U doet er goed werk mee. De kerk ‘De Opgang’ en de prachtige Mariakapel zijn en blijven het hart van onze gemeenschap en ons prachtige dorp Esch, ‘De Glimlach van Brabant’. Daar is volledige duidelijkheid over. Laten we dit koesteren en er zuinig op zijn. Met uw hulp gaat dat zeker lukken, Daar ben ik heilig van overtuigd.

Iedereen is altijd van harte welkom als parochiaan, maar ook als mede dorpsgenoot, niemand uitgezonderd. Laat je inspireren, je wordt er gelukkiger van! Hartelijke groet en graag tot ziens!

Jos Polman, vicevoorzitter Heilig Hartparochie

In deze 'Opgang' ga je met plezier vergaderen...