Sint-Theresiakerk Lennisheuvel

Weer vieringen in de St.-Theresiakerk

19-06-2020

Vieringen in de St.-Theresiakerk weer van start

Zoals u waarschijnlijk in de media hebt gelezen worden vieringen in kerken langzaamaan weer mogelijk met allerlei maatregelen om het veilig te kunnen laten verlopen.

Wij hebben vergaderd met onze Lennisheuvelse contactgroep en - in overleg met het bestuur van de Heilig Hartparochie - besloten om ook in onze St.-Theresiakerk weer vieringen te gaan houden. We volgen daarbij de voorschriften die door de bisschoppen eind mei zijn opgesteld. Vanwege de op handen zijnde vakantieperiode zullen de vieringen in juli en augustus zich beperken tot 4 zondagen.

De data zijn: 12 en 26 juli en 9 en 23 augustus, telkens om 10.30 uur.

De viering op 9 augustus is een woord- en communieviering, de andere 3 zijn eucharistievieringen.

Vanwege de 1,5 meter regel kunnen maximaal 32 kerkgangers worden toegelaten ( of enkele meer als het gezinnen betreft).

Daarom is het nodig om een plaats te reserveren als u wilt deelnemen. Dat kan op 2 manieren:

• Door te bellen naar de secretaris van de contactgroep, Sandra van der Avort, tel. nummer: 06 - 40 98 38 44.
  • U kunt ook een briefje bij haar in de brievenbus stoppen: Mijlstraat 73. Op het briefje zet u uw naam, de dag waarop u naar een viering wilt komen en uw telefoonnummer om contact met u op te kunnen nemen als er bijzonderheden zijn.

Wij vragen u dringend om thuis te blijven bij corona-gerelateerde gezondheidsklachten.

Op de dag van de viering wordt u ontvangen door een vrijwilliger, die nagaat of u zich hebt aangemeld en vraagt naar uw gezondheidstoestand. Vervolgens wordt u verzocht uw handen te desinfecteren en wordt u naar uw plaats begeleid, die herkenbaar is aan een sticker op de bank.

Er is een looproute in de kerk, er mag niet worden gezongen, bij de vredeswens worden geen handen gegeven en bij de communie zijn maatregelen genomen om dat veilig te laten plaatsvinden.  En uiteraard houden wij ons allemaal aan de bekende RIVM-voorschriften.

Wij zien er naar uit om weer samen met u in onze kerk te kunnen vieren.

Contactgroep St.-Theresia