Sint-Theresiakerk Lennisheuvel

Advent 2020

01-12-2020

Weer verlangen naar wat meer licht

Ook in deze coronatijd staat de Adventsperiode voor de deur. Ook in deze coronatijd verlangen we allemaal naar weer wat meer licht in ons beschaduwde bestaan. In de adventstijd komt dit verlangen tot leven.

We proberen in onze geloofsgemeenschap daar op meerdere manieren vorm aan te geven. De kerststal is gereed!

Zo zal bij de weekendvieringen iedere week een nieuwe adventskaars worden ontstoken en staan we stil bij het naderende kerstfeest.

Bij de advent hoort ook de Adventsactie: “Delen smaakt naar meer”, een initiatief om mensen – ver weg -  die het moeilijk hebben financieel te ondersteunen. In Rond Kerk en Orion kunt u daarover lezen en in de volgende Rond Kerk en Orion komt er nog meer informatie beschikbaar. De collectebus staat al achter in de kerk en de collectezakjes zijn verspreid.

Ook staat achter in de kerk een kribbe, waar houdbare levensmiddelen in gedeponeerd kunnen worden. Deze worden na kerst aangeboden aan het opvanghuis Johannes 23 in Liempde waar Pier Paolo Flesia c.s. minderbedeelden, asielzoekers en vluchtelingen opvangt.

Ten slotte tref je achter in de kerk een fraai vormgegeven adventskalender aan in de vorm van een quilten wanddoek met een aantal vakjes, die opengemaakt zullen worden. Bij deze adventskalender zijn iedere week passende teksten te lezen.

U wordt van harte uitgenodigd om je te laten inspireren.

Hartelijke groet,

contactgroep Sint-Theresia