Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

IJsbaan Liempde ingezegend

26-02-2018

Kapelaan De Jong rekent op IJsheiligen op den Tip in Liemt

Niet letterlijk met wijwater, "dat kan druppels op dit gladde ijs opleveren", grapje kapelaan Geoffrey de Jong maandagavond tijdens een Siberische opening van de Liempdse IJsbaan op d'n Tip in Liempde.

Op voorspraak van de IJsheiligen, waarvan voor ons de bekendsten Sint Marnetus, Sint Pancratius, Sint Servatius en Sint Bonifatius zijn en een gebed voor krachtig winterweer en een veilig schaatsfestijn opende de kapelaan, samen met Prins Joannes en wethouder Peter van de Wiel, symbolisch de, met vereende krachten, in recordtempo neergelegde ijsbaan. 

"Liemt doet ut wel" herinnerde Prins Joannes, die met Adjudant Arthur Brands en hofkapel De Kromploegers aanwezig was, nog eens fijntjes aan zijn spreuk van dit Carnavalsjaar. En Liemt deed het inderdaad. 

Ondanks dat er vanavond nog niet geschaatst kon worden -het ijs was nog niet stevig genoeg- was de koek- en zopie-tent bemenst en ging de chocomel er, vooral bij de verkleumde kinderen, goed in. We wensen vanaf deze plek de Liempdse schaatsfanaten een plezierig, maar vooral veilig wintervermaak toe.  


Kapelaan De Jong spreekt een dankgebed uit.