Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Kerk poetsen op 21 maart

12-03-2018

Op woensdag 21 maart a.s. zijn er weer veel vrijwilligers actief

Op woensdag 21 maart zullen er weer veel vrijwilligers de hele dag in de weer om de kerk een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zeg maar gewoon: dé grote poets. Deze grote schoonmaak vindt altijd ruim voor het feest van Pasen plaats. ‘We zijn al zeker met 10 personen’, aldus Annie van den Langenberg, één van de coördinatoren….

De club begint al vroeg in de morgen, om 08.30 uur. ‘Natuurlijk eerst met een kopje koffie en dan gaan we ook meteen aan de slag’, weet Annie. De leden van de groepen hebben allemaal zo hun eigen taken: enkelen beginnen met het koper poetsen, een tweede groep aan het schoonmaken (afsoppen) van de banken en de stoelen, een derde gaat de ramen lappen, enkelen zuigen de hele kerk en weer anderen maken de beide altaren nauwgezet schoon. 

Alles bij elkaar een hele klus, al wordt het kerkgebouw niet meer zo ‘vuil’ als vroeger, ‘We poetsen de kerk om de 14 dagen met een kleine groep mensen en dat scheelt al veel. Daarnaast komen er ook minder mensen in de kerk dan vroeger en zijn er minder vieringen. En ja… dat merk je ook zeker’. Aldus Annie die altijd trots voorop gaat.

In de koffiepauze wordt voor iets lekkers gezorgd. Ook krijgen alle poetsers een lunch aangeboden en die gaat er meestal wel goed in. De club mensen gaat door totdat de kerk weer helemaal blinkt. Dit is meestal in de loop van de middag.

Op het einde van de middag ligt het kerkgebouw er dan weer helemaal schoon bij. Mocht u interesse hebben om mee te helpen dan kan dat natuurlijk. Neem hiervoor contact op met Annie van den Langenberg (63 13 00) of Francien Onland (63 14 17).

We wensen de kerkschoonmaaksters veel succes!


Ook een aantal heren was verleden jaar van de partij en dat kwam goed uit