Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Lezing over kerk druk bezocht

31-05-2018

Lezing over de bouw en vormgeving van de Van Tulderkerk in Liempde

Op maandag 28 mei jl. verzorgde Arnold van den Broek een lezing over de Liempdse kerk Sint Jans Onthoofding die ontworpen is door architect Van Tulder. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat onze kerk werd ingezegend. In de lezing werd ingegaan op de bouw van kerk, de aanleiding en de strubbelingen, enkele wetenswaardige kenmerken van het neogotische gebouw en op het interieur. De avond werd druk bezocht en de bezoekers waren enthousiast…

De lezing werd georganiseerd in aanloop naar het stilstaan bij het 150 jaar bestaan van de Van Tulderkerk in Liempde (1868–2018). Tijdens de H. Eucharistieviering op zondag 24 juni a.s. uur wordt hier aandacht aan besteed. Dat is de dag van de patroonheilige van de kerk Sint Jan de Doper. 

De H. Mis, waarbij pastoor Jacques Grubben en kapelaan Geoffrey de Jong beiden voorgaan, is ook met Gilde-eer van het Gilde Sint-Antonius Abt. Mede omdat de inzegening van de kerk heeft plaatsgevonden op 17 januari 1868 op de dag van de patroonheilige van Sint-Antonius Abt.

Op deze avond zijn door Ruud van Nooijen een aantal foto’s gemaakt. Deze kunt u bekijken als u op deze of onderstaande link klikt. Veel kijkplezier… En wellicht tot ziens op zondag 24 juni in onze mooie Van Tulderkerk in Liempde.

Meer informatie:


Lezing door Arnold van den Broek in D'n Liempdsen Herd