Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Jarige kerk van Liempde

16-06-2018

De Van Tulderkerk Liempde is 150 jaar oud: a.s. zondag de viering

Op zondag 24 juni a.s. wordt het 150-jarig bestaan van de kerk van Liempde gevierd. 150 jaar geleden werd de Sint Jans Onthoofdingkerk ingezegend. De viering vindt plaats in de kerk van Liempde en begint met een plechtige Hoogmis met medewerking van het Gilde Sint Antonius Abt. De voorgangers zijn pastoor Jacques Grubben, kapelaan Geoffrey de Jong en pater Rafael. De dienst met drie Heren begint om 09.30 uur. 

De H. Mis is met Gilde-eer van het Gilde Sint Antonius Abt omdat de inzegening van de kerk heeft plaatsgevonden op 17 januari 1868 op de dag van de patroonheilige van Sint Antonius Abt. De viering is a.s. zondag 24 juni omdat op die dag de feestdag is van de patroonheilige van de kerk Sint Jan de Doper. Een mooier moment is er niet om aandacht te geven aan dit heuglijke feit.

De Liempdse kerk Sint Jans Onthoofding is ontworpen door architect Hendrik van Tulder (1819-1903). Van Tulder was een van de pioniers van de neogotische bouwstijl. Hij ontwierp een groot aantal kerkgebouwen, die met name in Noord-Brabant werden gebouwd. Zo ontwierp hij onder meer de kerken in Aarle-Rixtel, Wintelre, Vlijmen, Eerde, Zijtaart, Helmond, Drunen, Stiphout en diverse kerken in Tilburg. 

Na afloop van de kerkdienst wordt een plaquette onthuld van de Liempdse pastoors uit de periode 1603 tot 2015. Daarna is het koffiedrinken in dienstencentrum De Kloosterhof. Heemkundestichting Kèk Liemt toont dan foto's van de kerk, ontworpen door architect Van Tulder, die in de afgelopen periode zijn ingeleverd. 

U bent van harte uitgenodigd om deze 150ste verjaardag van de kerk van Liempde mee te komen vieren. We zien u graag a.s. zondag om half tien in onze parochiekerk.
Wilt u meer weten over de kerk van Liempde ga dan naar het hoofdstuk ‘Kerkgebouw’ van het kerkdorp Liempde en klik door naar ‘Geschiedenis’.  


De kerk van Liempde bestaat 150 jaar...