Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde

Corry ook in de prijzen

13-12-2018

Corry Franken, vrijwilligster van de parochie ontving ook een Heilig Hartspeld

Op donderdag 13 december ontving Corry Franken haar zilveren Heilig Hartspeld. Verlaat, omdat ook zij op de vrijwilligersmiddag van vorige maand verhinderd was. Verdiend, omdat zij al meer dan 42 jaar als vrijwilligster actief is in onze Heilig Hartparochie. Pastoor Jacques Grubben vond het weer een hele eer om Corry een zilveren speld te mogen opsteken.

In een korte toespraak naar Corry memoreerde pastoor Jacques Grubben de verdiensten van Corry. ‘Hierbij springt vooral het lector zijn er bovenuit. Dat doe je al ruim 42 jaar en dat is niets niks. Daarvoor krijg je van het bestuur van de Heilig Hartparochie een zilveren Heilig Hartspeld’, aldus Jacques. Daarna werd deze speld soepel op het revers van Corry gedrukt en dat ging de afgelopen maand wel eens anders.

‘Soh..., sprak de pastoor, een zilveren speld en daarmee op weg naar goud. Maar dan moet je nog acht jaren gewoon doorgaan’. ‘Als ik dat kan, doe ik dat zeker’, aldus Corry, ‘nu ik deze speld ontvang vind ik het toch een hele eer en doet het me wat…’. De hele ceremonie werd door Jo Custers, de secretaris van de parochie, gadegeslagen. Hij reikte achtereenvolgens de oorkonde en een prachtig boeket bloemen aan om te worden uitgedeeld. Corry voelde zich werkelijk vereerd en dankte de beide bestuursleden die de onderscheiding kwamen bezorgen.

Er werd nog gezellig nagepraat en een glaasje thee met bonbons ging er goed in. Tevreden stapten de beide bestuursleden de deur uit met veel woorden van dank van Corry. Maar niet nadat haar alle sterkte was toegewenst voor de ophanden zijnde behandelingen voor haar gezondheid.

Corry Franken ontvangt uit handen van Jacques Grubben de oorkonde en daarna bloemen