Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Laatste mis voor Jacques in Liempde

07-01-2019

De laatste H. Mis voor Jacques Grubben op zondag 6 januari jl. 

Op zondag 6 januari jl. droeg pastoor Jacques Grubben de laatste H. Mis op in Liempde. Tenminste als pastoor van de Heilig Hartparochie. Je weet het immers nooit. Hij verzorgde een inspirerende overweging die duidelijk met zijn nieuwe missie in Nijmegen te maken had. Deze overweging staat elders op deze website. Na afloop werd Jacques kort namens het bestuur en de parochianen bedankt.

De plechtige Hoogmis was zoals gebruikelijk om 09.30 uur in de Sint Jans Onthoofdingkerk te Liempde. Deze prachtige kerk was redelijk gevuld en het Sint-Janskoor verzorgde de gezangen. Pastoor Jacques Grubben begon heel gedecideerd aan zijn laatste mis in onze kerk, intussen ook ‘zijn’ kerk. In de overweging maakte hij een brug van de Heilig Hartparochie naar de parochie de Heilige Drie-eenheid in Nijmegen. Die kwam goed over, evenals veel overwegingen van zijn hand. Deze kunt u allemaal nalezen op deze website.

Aan het einde van de H. Mis bedankte Jo Custers namens het bestuur en natuurlijk ook namens de parochianen Jacques voor zijn inzet voor de Heilig Hartparochie en in het bijzonder voor de geloofsgemeenschap Liempde. ‘Je hebt duidelijk een stempel op de parochie en op alle kerkdorpen gedrukt en je was er altijd, je zei nooit -nee-‘, aldus Jo Custers, ‘en dat geldt vooral ook voor het kerkdorp Liempde. Je kwam bij nacht en ontij op de fiets en vooral de vele huisbezoeken waren een kenmerk van jouw pastorale zielzorg. Ook de wijze waarop was om niet te vergeten: hartverwarmend, inspirerend, betrokken, met een grote verantwoordelijkheid, bevlogen, enthousiast en… integer.’ Afsluitend: ‘Je was er steeds voor de mensen, met de mensen én tussen de mensen. Het is een voorrecht geweest om zo’n pastoor te hebben mogen meemaken.’

We wensen pastoor Jacques Grubben veel succes en sterkte in zijn nieuwe parochie in Nijmegen-Zuid. En vanzelfsprekend: ‘Wel uit het oog, maar niet uit het hart…’. Een flink en verdiend applaus van alle kerkbezoekers viel Jacques ten deel… 

A.s. zondag 13 januari is in de Sint-Petrusbasiliek de Nieuwjaarsviering. In die viering die om 10.30 uur begint staan we ook nadrukkelijk stil bij het afscheid van onze pastoor. Na de viering kunt u hem de hand drukken onder het genot van koffie, thee en andere drankjes. Uw eventuele gift wordt besteed aan een ex-verslaafdenproject in Riga in Letland. Mocht u geen vervoer hebben, neem dan contact op met Annie van Zuijlen van de Contactgroep Liempde, telefoon (0411) 63 16 95. 


Jacques Grubben in actie tijdens een Eucharistieviering in de kerk van Liempde