Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Open Kerkendag redelijk bezocht

16-09-2019

De Open Kerkendagen in Liempde hadden een geweldig gevuld programma…

Deze dagen vonden plaats tijdens Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. Wij noemen dat de Open Kerkendagen. De werkgroep had een uitstekend programma voorbereid met voor ieder wat wils. Het waren dan ook twee gezellige dagen in en rond de kerk. Jammer dat de bezoekersaantallen wat tegenvielen, in totaal circa 50 personen. Maar we hadden ook een stevige concurrent: 75 jaar Market Garden met uitstekend weer en Bockesprongen in het Boxtelse. 

Tijdens deze dagen konden de bezoekers een kijkje nemen in het orgel en via een loopbrug over de gewelven van de kerk lopen. Heel avontuurlijk en door velen gekozen.

Vrijwilligers van de parochie gaven uitleg over de glas-in-loodramen en er werd speciaal aandacht besteed aan de beelden in de kerk. Deze zijn inmiddels allemaal van een naam voorzien met gegevens, zoals de datum van de feestdag/naamdag.

Tijdens de openstelling was er zang door Antoinette van Roosmalen, het kerkkoor Cantate Domino en orgelspel door Marie-José Heijnen en Maarten Onland. Aangezien er tijdens het weekend van 14 en 15 september ook de 75-jarige herdenking van de Tweede Wereldoorlog met in dat kader vele activiteiten en festiviteiten in de regio, viel de belangstelling op zaterdag wat tegen.

Zondag daarentegen was er ruime en enthousiaste belangstelling. Ongeveer 40 personen brachten een bezoek aan de kerk.

We danken nogmaals de werkgroep die de dagen zo uitstekend hebben voorbereid. En vanzelfsprekend alle vrijwilligers die één of twee middagen aanwezig zijn geweest. We zijn dik tevreden…

Zie ook het fotoalbum en klik op deze of onderstaande link.

Meer informatie:


Een geanimeerde drukte...