Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Mariakapel onder de toren klaar

26-06-2020

De Mariakapel onder de toren is weer helemaal ingericht

In de afgelopen maanden zijn de zware scharnieren, de ‘gehengen’, van de nog zwaardere deuren van de hoofdingang van de kerk vervangen. Deze ingewikkelde operatie is klaar, de zaak is grondig gepoetst en de Mariakapel in weer ingericht. De noodkapel in de rechter zij-ingang is weg en die deur kan weer gewoon worden gebruikt. We zijn klaar om u op 5 juli te ontvangen…

De gehengen van de grote deuren waren ‘ín’ de muur gaan roesten. Daardoor ontstonden er barsten waardoor de deuren uit hun ‘voegen’ dreigden te barsten en er ooit uit zouden kunnen gaan vallen. Alhoewel de kans op het laatste heel klein is moesten deze toch worden gerepareerd ofwel gerestaureerd op dringend advies van de Monumentenwacht en met extra geldelijke steun van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). De deuren gingen door dit euvel ook bijna niet meer open.

Deze ingewikkelde reparatie heeft in de afgelopen maanden plaatsgevonden. Een moeilijke en omvangrijke klus. Maar hij is klaar. De stukadoor heeft alles keurig bijgewerkt en heeft ook alle bestaande scheuren uitgekrabd en daarna bijgewerkt. Toen alles droog was is alles opnieuw in de verf gezet. De hal, tevens Mariakapel ziet er weer keurig uit.

In de Afgelopen week hebben Ben en Maria Smeltink de hele hal grondig gepoetst en daarna de kapel weer geheel ingericht. Deze ziet er weer prima uit. Vanaf deze plaats nogmaals een extra ‘dankjewel’ aan Ben en Maria die er altijd voor de kerk, ‘hun kerk’ zijn.

Met de herstart van de H. Mis mét kerkbezoekers op zondag 5 juli a.s. komen we door de hoofdingang binnen en gaan we door de zij-ingangen naar buiten. We kunnen dan met zijn alleen de gerestaureerde Mariakapel aanschouwen…


De Mariakapel is weer opgetuigd: iedereen is welkom van 10.00-16.00 uur