Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Tv-uitzendingen voortaan digitaal

30-12-2020

De nieuwe digitale camera is voor de kerstperiode geïnstalleerd

In Liempde hebben we een ruim 17 jaar oude analoge camera vervangen door een digitale. Deze is nog voor Kerstmis geïnstalleerd en heeft inmiddels al vijf keer zijn diensten verricht. Aanstaande 1 januari en 3 januari weer. De beelden zijn nu extra scherp en de camera reageert prettiger op alle commando’s.   

Nadat de uitzendingen via het analoge kanaal via Omroep Dommelland niet meer mogelijk waren hebben we de hele installatie in de kerk gedigitaliseerd. Een behoorlijke operatie om dit voor elkaar te krijgen. Eerder al en vooral daarna bleek ook dat de camera technisch verouderd was. De analoge camera stamt uit 2003 en was toen supermodern. Nu is dat anders en kennen we eigenlijk alleen nog maar digitale camera’s. Deze geven een scherper beeld en hebben meer mogelijkheden.

In de afgelopen weken zijn de cameramensen geïnstalleerd en hebben zij ervaring opgedaan met de nieuwe apparatuur. Vooral het bedieningspaneel is uitgebreider en kent daardoor meer mogelijkheden. In de afgelopen week is er ervaring met de nieuwe manier van filmen en werken opgedaan. ‘Het is wel even wennen’, aldus een van die cameramensen, ‘hij reageert heel snel en de beelden zijn erg scherp. Het mooie is dat je gebruik kunt maken van pre-instellingen, deze kun je van tevoren instellen en vastzetten.’

We zijn blij dat de overstap goed is gelukt en dat de nieuwe camera goed functioneert en aan de verwachtingen voldoet. Het is de investering en alle moeite alleszins waard. Nu maar hopen dat de kijkers thuis er ook extra van genieten, zeker in deze coronatijd.