Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Opdat wij nooit vergeten

05-05-2022

Een stijlvolle herdenking van de oorlogsslachtoffers in de kerk en op het Concordiapark

Op woensdagavond 4 mei jl. werden de doden herdacht. Ook in de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde en op het Concordiapark werden de Liempdse oorlogsslachtoffers in gedachten genomen. 

Er was een stijlvolle dienst met als voorganger kapelaan Marschal Stanislaus met op het einde daarvan een toespraak van Arnold van den Broek. Deze laatste toespraak is integraal toegevoegd aan dit artikel. 

Na de bijeenkomst in de Liempdse kerk ging er een stille tocht naar het oorlogsmonument David & Goliath in het Concordiapark. Het Sint Antoniusgilde ging met de trommels en vaandels voorop en velen volgenden in stilte. Er was na een coronastille periode weer veel belangstelling, zelfs mee dan voorheen. 

In het park werd door een leerling van ‘De Oversteek’ een gedicht gelezen en werd namens de Gemeente en het Dorpsberaad een krans gelegd en werden door kinderen en veel aanwezigen bloemen gelegd. 

De bijeenkomst werd afgesloten met een gildegroet en ‘The Past Post’. Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een kopje koffie. De deelnemende kinderen kregen een ijsje. Dank aan de organisatoren van de bijeenkomst: het was traditioneel waardig… 

Meer informatie:

Doneer

Oktober = Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl