Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

kerkbericht

Berichten week 18 maart

18-03-2018

00:00 uur

Korte kerkberichten voor de hele parochiegemeenschap

H. Missen, aanvangstijden, voorgangers, koren, misintenties en berichten voor Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde vindt u op de vier deelwebsites van de afzonderlijke kerkdorpen. Klik op een van de 'kerken' hierboven.

● Parochiesecretariaat
Het parochiesecretariaat is bereikbaar van woensdag tot en met vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur via 0411 - 67 22 15. Buiten deze tijden hoort u via het antwoordapparaat welk nummer u voor dringende zaken kunt bellen.

● Liturgische kalender
Deze week zijn er geen gedachtenissen.

● Gezinsvieringen
In onze Heilig Hartparochie zijn er binnenkort 3 gezinsvieringen en een Goede Vrijdagviering waarvoor wij jong en oud van harte willen uitnodigen.
- zondag 18 maart is er om 09.30 uur een gezinsviering in Liempde;
- zaterdag 24 maart om 19.00 uur is er een Palmpasenviering in Boxtel. De lezingen worden uitgespeeld in een Palmpasenspel door en voor kinderen. We nodigen alle kinderen uit om met een zelfgemaakte palmpaasstok naar de kerk te komen;
- vrijdag 30 maart om 15.00 uur is er een Goede Vrijdagviering in Boxtel, speciaal afgestemd op kinderen en volwassenen. Iedereen die wil mag bloemen of een tekening meenemen om bij het Kruis te leggen;
- zondag 1 april om 10.30 uur is er een Gezinsviering in Lennisheuvel. We vieren dan het feest van Pasen.
Wil jij meezingen in het kinderkoor? Geef je dan op via kinderkoor@heilighartparochie.nl. Wil je meer informatie over een Gezinsviering? Vraag het ons gerust: gezinsviering@heilighartparochie.nl. Welkom! Hartelijke groeten, Werkgroep Gezinsviering.

● Herbergviering, oecumenische viering van woord en gebed
Op vrijdag 23 maart a.s. is er weer een Herbergviering in de kapel het Wereldhuis in Boxtel. Leden van de voorbereidingsgroep gaan voor in de viering waarin verhalen uit de Schrift centraal staan. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema van de viering is: "Ontluiken". De viering van Woord en gebed begint om 19.00 uur en iedereen is welkom. Na afloop is er gelegenheid samen koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten.

● Vastenactie
Dit jaar is als vastenactieproject gekozen Malawi in Afrika met name de stad Mbala. Om de stad Mbala liggen sloppenwijken: geen schoon water, geen riolering, geen elektriciteit en slechte wegen. De zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria werken al enkele jaren met als doel de invloed van HIV/Aids te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg èn door mensen te helpen door in hun levensonderhoud te voorzien. De komende weken vindt u op de pagina van de kerkberichten meer info over dit project.
In de missen van komend weekend wordt er door leden van de Werkgroep MOV over het project Mbala verteld.

● Parochiebijdragen
Deze bijdrage kunt u overmaken naar het rekeningnummer van uw eigen kerkdorp. Het geld komt aan uw eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De gegevens van de bankrekeningen zijn:
  • Boxtel                   RABO:  NL38 RABO 01.08.86.03.37
  • Esch                       RABO:  NL57 RABO 01.55.40.07.89
  • Lennisheuvel       RABO:  NL94 RABO 01.08.80.34.57
  • Liempde               RABO:  NL14 RABO 01.28.79.23.29