Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

kerkbericht

Berichten week 22 december

22-12-2019

00:00 uur

Korte kerkberichten voor de hele parochiegemeenschap

H. Missen, aanvangstijden, voorgangers, koren, misintenties en berichten voor Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde vindt u op de vier deelwebsites van de afzonderlijke kerkdorpen. Klik op een van de 'kerken' hierboven.

● Parochiesecretariaat, openingstijden
Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur via 0411 - 67 22 15. Buiten deze tijden hoort u via het antwoordapparaat welk nummer u voor dringende zaken kunt bellen. 

● Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
Voor de privacyverklaring van de AVG verwijzen wij naar het algemene gedeelte van onze parochiewebsite.

● Liturgische kalender
Woensdag 25 december hoogfeest van Kerstmis. Donderdag 26 december H. Stefanus, eerste martelaar. Vrijdag 27 december H. Johannes, apostel en evangelist.

● Kerstconcert
Vrijdag 20 december wordt in de basiliek een kerstconcert gegeven door het kerstkoor Boxtel. Aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

● Vieringen met en rond de kerst
Deze zijn alle opgenomen in de nieuwsrubriek van deze website. Meer gedetailleerde informatie vindt u bij de wekelijkse kerkberichten van elk kerkdorp. Kies daar een of meerdere vieringen uit. 

● Kribkesroute in Liempde
Op 14 december jl. werd het startsein gegeven voor de grootste kribkesroute van Nederland. Ook der kerk van Liempde doet mee. Dagelijks is in het kerkportaal een kleine kerststal te bewonderen. De grote kerststal in kerk is voor en na de kerkdiensten te bezoeken tot 6 januari a.s. Tijdens de beide kerstdagen, op Eerste en Tweede Kerstdag, is de kerk speciaal ook hiervoor geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. U bent van harte welkom.

● Aanmelden voor de Alphacursus
Op 23 januari 2020 is er om 19.00 uur een informatieavond over de Alphacursus. Graag nodigen wij alle belangstellenden uit om deze avond bij te wonen. Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom op Pastoraal Centrum, Duinendaal 2.

● Inloopavond Bijbellezingen
Elke maandagavond is er een inloopuurtje in het Pastoraal Centrum tussen 19.30 en 20.30 uur. Tijdens deze inloopavonden worden de Bijbellezingen voor de komende zondag besproken en toegelicht. U bent allen van harte welkom.

● Sint-Petrusbasiliek op vrijdagmorgen geopend
De Sint-Petrusbasiliek iedere vrijdagmorgen geopend van 08.00-12.00 uur. Er zijn vrijwilligers die u te woord staan en zij kunnen u een en ander vertellen over de basiliek. Zij bieden u een kopje koffie of thee aan. De openstelling gaat niet door in het geval er een uitvaart is.

● Misintentie aanvragen
Een misintentie kost € 12.--. Deze kunt u door middel van een enveloppe die achter in elke kerk liggen aanvragen. Graag volledig invullen, geld bijvoegen en in verband met publicatie 2 weken van tevoren inleveren. Deze kan in de brievenbus van de pastorie van uw dorp. U kunt een misintentie ook via deze website aanvragen. 

● Parochiebijdrage
Deze bijdrage kunt u overmaken naar het rekeningnummer van uw eigen kerkdorp. Het geld komt aan uw eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De gegevens van de bankrekeningen zijn:
Boxtel                   RABO:  NL38 RABO 01.08.86.03.37
Esch                      RABO:  NL57 RABO 01.55.40.07.89
Lennisheuvel       RABO:  NL94 RABO 01.08.80.34.57
Liempde               RABO:  NL14 RABO 01.28.79.23.29